2020-2021 Erasmus+ Avrupa Staj Hareketliliği Başvuru Sonuçları

güncelleme: yayınlama:

Değerli Öğrencilerimiz,

Aşağıda yapılan açıklamaların tümünü okumanızı rica ediyoruz.

Öncelikle Hareketliliğe hak kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz!

2020-2021 Akademik Yılı Erasmus Staj Hareketliliği için hibe bütçeleri Ulusal Ajans tarafından üniversitelere bildirilmiştir. 2019-2020 Akademik Yılı için hibe dağıtım yöntemi İstanbul Bilgi Üniversitesi Erasmus Komisyonu tarafından 09.03.2021 tarihinde belirlenerek aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

İtiraz ve iptal dilekçeleri kurallar uygunlukları halinde değerlendirilmiş ve hak kazanan öğrencilerimizin listesi güncellenmiştir.

2020 - 2021 Erasmus+ Avrupa Staj Hareketliliği Başvuru Sonuçlarını görüntülemek için TIKLAYINIZ

  • 2020-2021 Akademik Yılı Erasmus Staj Hareketliliği başvurularının dahil edildiği 2019-2022 bütçemize Ulusal Ajans’tan tahsis edilen bütçe, geçerli başvurusu bulunan tüm öğrencilerimizi staj sürelerinin tamamı boyunca hibelendirmeye yeterli olmadığından, Staj Hareketliliğini gerçekleştirecek öğrencilerimizin maksimum çoğunluğunu hibelendirebilmek adına, Erasmus+ skoru en yüksekten en düşüğe doğru sıralandığında ilk 80 sırada olan öğrencilere 2 AYLIK süre için KISMİ HİBE (Hareketlilik gün/ay bakılmaksızın belli bir süre için hibelendirilmesi) verilmesine Rektörlükçe atanan Erasmus Komisyonu tarafınca karar verilmiştir.


  • Buna göre, listede SUCCEED WITH ERASMUS+ GRANT FOR 2 MONTHS olarak sonucu ilan edilmiş öğrencilerimiz 2 AYLIK bir hareketlilik süresi boyunca hibelendirilebilecektir (stajlarının toplam süresi 2 aydan fazla olsa dahi).
  • SUCCEED WITH ERASMUS+ GRANT FOR 2 MONTHS olarak ilan edilen öğrencilerimiz, başvuru çağrımızda belirtilmiş olan son kabul mektubu teslim tarihlerine kadar kabul mektubu iletmekle yükümlüdür. (Yaz Dönemi için 12 Nisan 2021, Kış dönemi için 5 Temmuz 2021). 
  • Aksi taktirde hibe hakları, hibesiz olarak hak kazandığı ilan edilen öğrencilerimize pay edilebilecektir.
  • SUCCEED WITHOUT ERASMUS+ GRANT olarak ilan edilen öğrencilerimiz ise, diledikleri taktirde hibesiz olarak staj hareketliliğine gidebilmektedirler.

  • Erasmus+ Hareketliliğini kendi isteğiyle iptal etmek isteyen öğrencilerimizin LİNK’te bulunan iptal dilekçesini doldurup imzaladıktan sonra 09.04.2021 mesai bitimine kadar ofisimize erasmus@bilgi.edu.tr adresine email yoluyla teslim etmesi gerekmektedir. Hakkını kullanmak isteyen öğrencilerimizin 12 Nisan veya 5 Temmuz tarihlerine kadar kabul mektuplarını iletmeleri gerekmektedir. Bu tarihten itibaren kabul mektubu iletmemiş olan öğrencilerimizin hareketlilik hakları iptal olup,  bu tarihten sonra hareketliliğini iptal eden öğrencilerin bir sonraki Erasmus+ başvurularında -10 puan uygulaması yapılacaktır. 
  • Hibeli olarak kazanmış fakat hakkından feragat etmek isteyen öğrencilerimizin hibe hakları, listedeki Erasmus skoru sıralamasına göre sıradan gidilerek hibesiz olarak hak kazandığı belirtilen öğrencilere aktarılacaktır. Böyle bir durum olması halinde, hibeye hak kazanan yeni öğrencilerimizle iletişime geçilecektir.


Bilgilerinize sunarız.

Erasmus Ofisi