Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Pınar Bostan’a 13. Tıp Bilişimi Kongresi’nde ikincilik ödülü

güncelleme: yayınlama:

Sağlık bilişimi, tıp ve biyoinformatik gibi farklı disiplinlerde çalışan akademisyenleri, araştırmacıları ve uygulayıcıları bir araya getirmek amacıyla Tıp Bilişimi Derneği tarafından düzenlenen 13. Tıp Bilişimi Kongresi,  24-27 Mart 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Bu seneki ana teması “Teletıp” olan 13. Tıp Bilişimi Kongresi’nde, BİLGİ Sağlık Bilimleri Fakültesi Perfüzyon Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Bostan’ın Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları A.D. öğretim üyeleri Prof. Dr. Göksel Altınışık ve Dr. Nazlı Çetin ile sunduğu “Pandemi döneminde teletıp yoluyla iyi klinik uygulamalar mümkün mü? The Utility of Good Clinical Practice Via Telemedicine in Pandemic Era” başlıklı sözlü bildiri en yüksek ikinci puanı alarak, “En Beğenilen İkinci Bildiri” ödülünü kazandı.

Pandemide bilişim, sağlıkta yapay zekâ, sağlık eğitiminde bilişim, bilişim etiği ve hukuku, biyoinformatik, sağlıkta sanal gerçeklik, gerontoloji bilişimi gibi konularda panel ve konferanslarla çevrimiçi olarak gerçekleştirilen 13. Tıp Bilişimi Kongresi’nin kaydını izlemek için tıklayın.