BİLGİ öğrencileri CFA Polonya tarafından düzenlenen “AI in ESG Investing” yarışmasının ilk aşamasını başarıyla tamamladı

güncelleme: yayınlama:

CFA Polonya tarafından ilk kez bu yıl düzenlenen “AI in ESG Investing” (ESG Yatırımında Yapay Zekâ) yarışmasında BİLGİ’yi temsil eden Uluslararası Finans Yüksek Lisans Programı öğrencisi Caner Bal ve Finansal Ekonomi Yüksek Lisans Programı öğrencisi Mert Koçoğlu yarışmanın ilk aşamasını başarıyla tamamlayarak ikinci aşamaya geçmeye hak kazandı.

Yarışmaya Türkiye’den katılan tek üniversite olan BİLGİ, Orta ve Doğu Avrupa bölgesindeki 36 üniversite arasından seçilen 11 üniversite arasında yer aldı.

Yarışmada yapay zekâ metotları kullanarak sürdürülebilir yatırım alanında şirketler için puanlama endeksi geliştiren öğrenciler, birinci aşamada daha önce dünyada hiç kullanılmamış yenilikçi puanlama değişkenlerine ilişkin fikirlerini sunuyor. İkinci aşamada ise seçilen fikirler finansal ve yapay zekâ metotlarıyla test ediliyor. Yarışmanın final aşamasını başarıyla tamamlayarak ilk üçe giren öğrencilere para ödülünün yanı sıra yarışmaya sponsor olan finans şirketlerinde staj imkânı sunuluyor.