BİLGİ İç Mimarlık mezunları Edanur Köşeli, Melani Kuruğoğlu ve Zeynep Kaçar’ın animasyon filmi “Boğazname”ye Archishorts Film Yarışması’ndan ödül

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ İç Mimarlık Bölümü mezunları Edanur Köşeli, Melani Kuruğoğlu ve Zeynep Kaçar’ın birlikte hayata geçirdiği animasyon filmi “Boğazname”, Kanada’da mimari ve tasarım film festivali a+dff’nin düzenlediği Archishorts Film Yarışması’nda ödül aldı.

Köşeli, Kuruğoğlu ve Kaçar, “Boğazname” filmini 2018 -2019 Akademik Yılı’nda Dr. Öğr. Üyesi Nihal Bursa ve Doç. Dr. Işıl Çokuğraş yürütücülüğünde gerçekleştirdikleri 4. Sınıf “Public Interiors” stüdyosu kapsamında hazırladı. Stüdyo kapsamında İstanbul Boğazı kıyılarında belirli noktaları seçerek buralardaki kıyı kullanımlarını, bu bölgelere özgü yaşantıyı ve insanların su ile ilişkisini inceleyen Köşeli, Kuruğoğlu ve Kaçar, izleyiciyi Boğaz’da bir tura çıkardıkları filmde geleneksel minyatür tekniğinden esinlendi.

Archishorts Film Yarışması’nda Türkiye’nin yanı sıra Kanada, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İspanya ve Hindistan’dan katılan toplam 8 kısa film ödül aldı.

Görseller