BİLGİ öğrencileri CFA Polonya tarafından düzenlenen ESG Yatırımında Yapay Zekâ Yarışması’nda ikincilik ödülü aldı

güncelleme: yayınlama:

CFA Polonya tarafından ilk kez bu yıl düzenlenen “AI in ESG Investing” (ESG Yatırımında Yapay Zekâ) Yarışması’nda Türkiye’yi temsil eden BİLGİ Uluslararası Finans Yüksek Lisans Programı öğrencisi Caner Bal ve Finansal Ekonomi Yüksek Lisans Programı öğrencisi Mert Koçoğlu ikincilik ödülü aldı.

Türkiye'de ilk defa lisansüstü programlarında finans ve yapay zekâyı buluşturan BİLGİ, Avrupa'da yarışmaya katılmaya hak kazanan 28 üniversite arasında yer aldı. BİLGİ ekibi bu üniversiteleri temsil eden 44 takımla yarıştı.

Yarışmada yapay zekâ metotları kullanarak sürdürülebilir yatırım alanında şirketler için puanlama endeksi geliştiren öğrenciler, birinci aşamada daha önce dünyada hiç kullanılmamış yenilikçi puanlama değişkenlerine ilişkin fikirlerini sundu. İkinci aşamada ise seçilen fikirler finansal ve yapay zekâ metotlarıyla test edildi. Yarışma finalinde Polonya, İtalya ve Slovakya’dan 5 takımla yarışan BİLGİ ekibi, ikincilik ödülüne layık görülerek 2.000 euro para ödülü ve partner firmalarda staj yapma olanağı kazandı.