2021-2022 Erasmus+ Avrupa Öğrenim Hareketliliği Ek Hibe Başvuru Sonuçları

güncelleme: yayınlama:

Lütfen tüm maddeleri dikkatlice okuyunuz.

Sevgili Öğrenciler,

Türkiye Ulusal Ajansı’na daha fazla öğrencimizi Erasmus hareketlilik süreçlerinden faydalanması için yaptığımız 2020 KA103 projesi ek hibe talebi sonuçlanmıştır. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanan ek hibe tutarı karşılığında 2021-2022 akademik yılında Erasmus+ Avrupa Eğitim Hareketliliği’nden hibeli ve hibesiz olarak faydalanabilecek olan öğrencilerimizin güncel listesine BURAYA TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz.  

  • - Güncel listede hibeye hak kazanan öğrencilerimiz, yeşil renk ile belirtilmiştir. Bu öğrencilerimiz “Max. Total Grant (3/6 months)” sütununda belirtildiği şekilde hibe almaya hak kazanmıştır. 
  • - Mavi ile belirtilmiş öğrencilerimiz ise hibesiz şekilde hareketliliğe katılabileceklerdir.


Mevcut hibe miktarına istinaden maksimum öğrenci hibelendirebilmek adına;

  • Tek dönemlik katılım (sadece güz ya da sadece bahar) sağlayan öğrencilerimizin hareketlilik süresinin maksimum 3 ayı, aylık 300 Euro veya 500 Euro (gidilen ülke kriterleri doğrultusunda)
  • İki dönemlik (hem güz hem bahar) gidecek öğrencilerimizin hareketlilik süresinin maksimum 6 ayı, aylık 300 Euro veya 500 Euro hibe verilebilecektir. (gidilen ülke kriterleri doğrultusunda)


Hibe almaya hak kazanan öğrencilerimizden iptal edenler olması halinde, Erasmus başarı puanına göre sıralanmış liste üzerinden sıra bir sonraki öğrencimize geçecektir. Böyle bir durum olması halinde, ilgili öğrencimiz bilgiedu.net emaili üzerinden direkt bilgilendirilecektir. Bu nedenle lütfen bilgiedu.net emaillerinizi kontrol ediniz.

  • Ek olarak, hibesiz olarak öğrenime gidecek öğrencilerimizin hibe kazanmaları ihtimaline karşın Garanti BBVA Euro hesabı açıp IBAN bilgilerini ofisimize iletmeleri önerilmektedir. Hibe çıkması halinde, bu hesap bilgisine (gerekli sözleşme yapıldıktan sonra) hibe aktarımı yapılabilir.

  • Hibesiz gidecek olan öğrencilerimiz, hibesiz dahi olsalar hibe sözleşmesi imzalayarak gitmeleri gerekecektir.

 

ÖNEMLİ:  

  • Hareketlilik hakkını iptal etmek isteyen öğrencilerimizin 15 Ağustos 2021 tarihine kadar iptal taleplerini, buraya tıklayarak ulaşabilecekleri dilekçeyi doldurup erasmus@bilgi.edu.tr adresine göndererek bildirmeleri gerekmektedir.  Bu tarihlerden sonra iptal eden öğrencilerin tekrar programa başvurması halinde, Erasmus başarı puanlarından -10 puan düşülecektir.


Sorularınız olması halinde erasmus@bilgi.edu.tr adresimize iletebilirsiniz.

İyi günler dileriz,