BİLGİ Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencilerine SolarGenç Yarışması’ndan ödül

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencilerinin yer aldığı ekipler Solarbaba tarafından düzenlenen SolarGenç Yarışması’nda ödül aldı. Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yaren Gizem Beyaz’ın yer aldığı Helios ekibi geliştirdikleri “Akıllı Köy” projesiyle birinci olurken; 2. sınıf öğrencisi Emre Hüseyin Zorlukol’un yer aldığı Prizma ekibi ise “Nefes Alan Yarınlar” projesi ile üçüncülük ödülü kazandı.

1996 yılından beri başta güneş enerjisi olmak üzere temiz enerji kaynaklarını desteklemek amacıyla faaliyet gösteren Solarbaba, her sene düzenlediği SolarGenç Yarışması’nda üniversite öğrencilerinin bu yönde interaktif projeler üretmesini teşvik ediyor. Takımlar oluşturarak yarışmaya katılan öğrencilere, temiz enerji kaynakları, elektrikli ulaşım, enerji depolama ve iklim krizi konusunda temel bir eğitim de veriliyor.

Yaren Gizem Beyaz’ın yer aldığı Helios ekibi, “Akıllı Köy” projesinde sürdürülebilir, çevreci ve teknolojik bir yaklaşımla tarım odaklı akıllı köyler inşa ederek yaşam kalitesini yükseltmeyi, köyden kente göçü azaltmayı ve enerji dönüşümünü köylerden başlatmayı hedefliyor.

Emre Hüseyin Zorlukol’un yer aldığı Prizma ekibi ise “Nefes Alan Yarınlar” projesinde çevre bilincini artırmayı amaçlayarak sürdürülebilir, kent sakinlerine üretici olma olanağı sunan, dijital altyapılı bir şehir tasarımı sunuyor.