Doç. Dr. Hasret Dikici Bilgin IPSA yönetim kurulu üyeliğine tekrar seçildi

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hasret Dikici Bilgin, dünyanın en saygın ve köklü kuruluşlarından Uluslararası Siyaset Bilimi Derneği (International Political Science Association -IPSA) yönetim kurulu üyeliğine tekrar seçildi. Dr. Dikici Bilgin, 10-15 Temmuz 2021 tarihleri arasında düzenlenen IPSA 26. Dünya Siyaset Bilimi Kongresi’nin program eşbaşkanlığını yürütmüş ve 2018-2021 döneminde yönetim kurulu üyesi olarak görev almıştı.

UNESCO’nun himayesi altında 1949 yılında Paris’te kurulan ve 53 ülkeden üç bine yakın üyeye sahip olan IPSA, siyasal bilgiler alanında dünyanın en yaygın ve saygın mesleki kuruluşlarından biri olarak biliniyor.  

Hasret Dikici Bilgin lisans derecesini ODTÜ Uluslararası İlişkiler, yüksek lisansını ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nde, doktora derecesini de Sabancı Üniversitesi Siyaset Bilimi’nden almıştır. Başta siyasal İslamda sınıf ve radikalleşme olmak üzere karşılaştırmalı siyasal kurumlar ve siyasal seçkinlerle ilgili konularda yayın ve araştırma yapmaktadır. TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) tarafından 2014 yılında Bilimsel Telif Eser Ödülü verilen Karşılaştırmalı Siyaset: Temel Konular ve Yaklaşımlar adlı kitabın editörlerindendir.