Önemli Duyuru

güncelleme: yayınlama:

Değerli Öğrencilerimiz, 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında yüz yüze eğitime geçilmesine karar verilmiştir. Alınan karar doğrultusunda 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren tüm eğitim kurumlarında çalışanlardan ve öğrencilerden aşı belgesi istenecek; aşı olmayanlardan ise haftada iki kez PCR testi sonucu talep edilecektir.

Bu doğrultuda Üniversitemizde yeni akademik yıla başlayacağımız 11 Ekim 2021 tarihi itibarıyla derslerimiz, laboratuvar ve stüdyo çalışmalarımız, sınavlar ile her türlü değerlendirme etkinliği yüz yüze yapılacaktır.

Pandemiye karşı güvenli bir eğitim ortamı sağlamak amacıyla tüm öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın COVID-19 aşısı yaptırmaları beklenmektedir. COVID- 19 pandemisiyle mücadelede hastalığa yakalanma, hastalığı ağır geçirme ile bulaştırma risklerini en aza indirgemek ve yeni virüs tiplerinin ortaya çıkmasını önlemek için aşı olmak en etkili yöntemdir. Bu nedenle derslerin başlamasından en az 15 gün önce iki doz aşınızı tamamlamış olmanızın önem taşıdığını hatırlatmak isteriz. 

Aşı yaptırmayan öğrenci ve çalışanlarımızın haftada iki kez kampüse gelişlerinde negatif değerli PCR test sonucu ibraz etmeleri gerekmektedir. PCR test sonuçları 48 saat süreyle geçerlidir ve süre bitiminde yeniden test olunması gerekecektir.

Kampüslerimizde aşı olma zorunluluğu ve PCR testi uygulamasının yanı sıra diğer COVID-19 önlemleri de uygulanmaya devam edecektir. Başta sınıflar, laboratuvarlar ve stüdyolar olmak üzere kampüs genelinde maske takma zorunluluğu, fiziksel mesafe uygulaması ve HES kodu takibi sürdürülecektir. Kampüslerimizde alınan tüm önlemler ve COVID-19’a ilişkin güncellenen uyarılar web sitemizde duyurulacaktır.

Sizlerle kampüslerimizde yeniden bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyuyor, hepinize sağlıklı ve başarılı bir akademik yıl diliyoruz.

Rektörlük