BİLGİ Robotik Takımı Laureate Robotik Yarışmaları'nda 4. kez finalist

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni temsil eden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin Robotik Takımı, geçtiğimiz yıllardaki başarısını bu yıl da tekrarlayarak, dördüncü kez, “LAUTUS” isimli projesiyle “Laureate Robotik Mühendisliği Mükemmeliyet Ödülü” yarışmasında finale kaldı.

Dünyanın dört bir tarafındaki Laureate Network üyesi üniversitelerden yarışmaya katılmaya değer bulunan projeler arasında “LAUTUS”, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Denker’in de yer aldığı Laureate Network hakem heyeti tarafından 6 finalistten biri olarak seçilmiştir. Bu başarının gururunu taşıyan BİLGİ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Barnas Kahramaner, Arda Tısık, Mert Demirhan ve Uluç Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Yeşim Öniz’in rehberliğinde Mayıs 2017’de Brezilya’nın Salvador şehrinde yapılacak finale katılmaya hak kazanmıştır. 

“Laureate Robotik Mühendisliği Mükemmeliyet Ödülü” Laureate Üniversiteleri’nde kayıtlı lisans öğrencileri arasında, etkileşimli ve akıllı bir robot geliştirmek amacıyla düzenlenmektedir. Bu yılın yarışma teması ‘’Çevre ve Sürdürülebilirlik’’ olup amaç parkların ve çevrenin temiz kalmasını sağlayan bir robotun tasarımını ve üretimini yapmaktır. Bu yarışmalarda mükemmeliyete ulaşma BİLGİ robotik takımlarının bir geleneği haline gelmiştir.