güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Hukuk Klinikleri "Kuruma Yerleştirme (External Placement)” uygulamasını TANI Pazarlama ve İletişim Hizmetleri A.Ş ile başlatıyor

BİLGİ Hukuk Klinikleri "Kuruma Yerleştirme (External Placement)” uygulamasını TANI Pazarlama ve İletişim Hizmetleri A.Ş ile başlatıyor

BİLGİ Hukuk Fakültesi, hukuk klinikleri kapsamında öğrencilerin mesleği yaparak öğrenmelerini sağlayacak kuruma yerleştirme uygulamasını TANI ile başlatıyor.

BİLGİ Hukuk Klinikleri Kuruma Yerleştirme (External Placement) uygulaması, BİLGİ Hukuk Fakültesi 3. ve 4. sınıf öğrencilerine programa destek veren hukuk bürolarında, şirketlerde ve kurumlarda hukukçu bir danışmanın gözetim ve rehberliğinde hukuk uygulamasının farklı alanlarını deneyimleme ve öğrenme imkanı sunuyor. 

Uygulamalı Hukuk Kliniği dersi iki kısımdan oluşuyor. Dersin ilk kısmında, klinik eğitiminin temelleri atılırken ikinci kısmında kuruma yerleştirme (external placement) yöntemi uygulanacak. Bu yöntem ile öğrenciler, kendilerinin ilgi alanları da göz önünde bulundurularak hukuk bürolarına ya da şirketlerin hukuk departmanlarına yönlendirilecek ve pro bono olan veya olmayan dosyalarda çalışma imkânı bulacak. Yaparak öğrenme metodu ile yürütülecek bu derste, öğrencilerin bir veya iki hukuk dosyası üzerinde çalışarak hukuki destek vermeleri beklenecek.

Öğrencilerin, stajdan farklı olan bu uygulamada, destek veren kurumdaki avukat gözetiminde tercihen belirli sayıda ve çerçevesi belirli olan hukuki konular veya uyuşmazlıklar hakkında araştırma yapmaları, ilgili hukuki sorunun çözümü hakkında yazılı ve/veya sözlü katkı sunmaları sağlanacaktır. Kurumun kabul ettiği ölçüde müvekkil ve danışanlarla yapılan görüşmelere ve kurum içi toplantılara izleyici olarak katılmaları; noter, ticaret sicili, adliye, icra dairesi, duruşmada destek veren kurum avukatı yanında bulunmaları ve benzeri deneyimleri kazanmaları hedeflenmektedir.