BİLGİ öğrencileri CFA Institute Research Challenge finalinde!

BİLGİ öğrencileri, dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından CFA Institute tarafından her yıl küresel ölçekte düzenlenen CFA Institute Research Challenge’da bu yıl da Türkiye finaline katılmaya hak kazanan 6 takımdan biri seçildi. 25 Şubat 2022 tarihinde yapılacak Türkiye finalinde en başarılı olan iki ekip, yurtdışındaki finallerde Türkiye’yi temsil edecek.

Üniversite öğrencilerinin menkul kıymetler araştırması ve değerleme, yatırım raporu yazımı ve sunum yeteneklerini ölçen küresel bir yarışma olan CFA Institute Research Challenge’da öğrenciler araştırma analisti rolü üstlenerek gerçek dünyada deneyim kazanıyor. Yarışma, yerel, alt-bölgesel, bölgesel ve küresel olmak üzere dört aşamadan oluşuyor.

Türkiye’den 22 üniversiteden 26 takımın katıldığı yarışmada finale kalmaya hak kazanan takımlar alfabetik sırayla şöyle:

• Azerbaycan ADA Üniversitesi
  • Bahçeşehir Üniversitesi
  • İstanbul Bilgi Üniversitesi
  • Koç Üniversitesi
  • Özyeğin Üniversitesi
  • Yıldız Teknik Üniversitesi

Finale kalan BİLGİ öğrencileri:

• Ömer Faruk Yüksel, Finansal Ekonomi Yüksek Lisans Programı
  • Ekin Öner, Ekonomi ve Finans Üstün Başarı ile Hukuk Çift Anadal Programı