güncelleme: yayınlama:

BİLGİ İşletme Bölümü öğrencilerine X-Culture “En İyi Takım Ödülü”

BİLGİ İşletme Bölümü öğrencilerine X-Culture “En İyi Takım Ödülü”

BİLGİ İşletme Bölümü öğrencileri E. Ceren İzgi ve Mayar Elborgi, INT 427 dersi çerçevesinde katıldıkları deneyimsel öğrenme projesi X-Culture'da, dünya genelindeki 1132 takım arasından seçilen en iyi 10 sanal takımda yer aldı. İki ay süren yarışmaya 47 ülkede eğitim veren 171 üniversiteden toplam 6288 öğrenci katıldı. Her biri ayrı bir ülkeden olacak şekilde, öğrencilerden altı kişilik sanal takımlar oluşturuldu. Takımlar, yarışma bünyesindeki gerçek firmalar için yabancı pazara giriş stratejisi üreterek rapor sundular.

Raporlar, 47 ülkeden İşletme profesörleri ile koçlardan oluşan 136 kişilik bir ekip tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sürecinde raporun yaratıcılığı, anlaşılabilirliği ve önerinin gerçekleştirilebilirliği gibi ölçütler dikkate alındı. İlk aşamada 63 takım seçildikten sonra, en iyi 10 takım Ödül Komitesi tarafından belirlendi.

En iyi 10 takımda yer alan BİLGİ İşletme Bölümü öğrencileri E. Ceren İzgi ve Mayar Elborgi, ödül sertifikası ve referans mektubu almaya hak kazandı.