BİLGİ ile İstanbul Optisyen-Gözlükçüler Odası’ndan işbirliği

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi ile I. Bölge İstanbul Optisyen-Gözlükçüler Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen protokol imza törenine İstanbul Bilgi Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. M.N. Alpaslan Parlakçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Tunç, BİLGİ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Şimşek, BİLGİ Genel Sekreteri Buse Pınar Kaçar, BİLGİ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Begüm Genç ve I. Bölge İstanbul Optisyen-Gözlükçüler Odası Başkanı Ayhan Demircan katıldı.

BİLGİ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeynep Şimşek “Okul için değil, yaşam için öğrenmeli” mottosuna vurgu yaparak “Öğrencilerin meslek örgütleri başta olmak üzere sektör temsilcileriyle bir araya gelmeleri bizim için çok kıymetli. İmzalanan bu protokol ile öğrencilerimizin yetişmesi sürecinde sağlanacak katkının yanı sıra optisyenlik mesleğini icra eden kişilerin de hizmet içi eğitimlerine destek olacağız. İşbirliğimiz kapsamında ortak araştırma-geliştirme projelerini de yürüteceğiz” dedi.

Özellikle pandemiyle birlikte görme sorunlarının belirgin hale geldiğini belirten I. Bölge İstanbul Optisyen-Gözlükçüler Odası Başkanı Ayhan Demircan, “Yaşam süresinin uzaması ve teknolojik aletlerin hayatımızda daha fazla yer almasıyla gözlük ötesinde farklı görme gereçleri de hızla geliştirildi. Görmeyi sağlayacak gereçlerin bilinçsiz üretimi ciddi hastalık ve kazalara neden olabiliyor. Bu nedenle nitelikli optisyen yetiştirmek günümüzde kritik bir öneme sahip. Gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile bu konuda değerli bir adım attığımızı düşünüyorum” dedi.