İnfodemi ve Bilgi Düzensizlikleri: Kavramlar, Nedenler ve Çözümler kitabı açık erişim kaynak olarak yayımlandı

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yürüttüğü “COVID-19 Döneminde ve Sonrasında İnfodemiyle Mücadele” konulu İnfodemi Eğitimi Projesi kapsamında hazırlanan İnfodemi ve Bilgi Düzensizlikleri: Kavramlar, Nedenler ve Çözümler kitabı okuyucuyla buluştu. Kitap, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından hem basılı hem de çevrimiçi açık erişim kaynak olarak yayımlandı.

İnfodemi Eğitimi Projesi, Marshall Fonu’nun bir projesi olan Karadeniz İşbirliği Fonu (Black Sea Trust for Regional Cooperation-A Project of the German Marshall Fund) desteği ile yürütülüyor. Proje, bireylerde, sivil toplumda ve medyada COVID-19 salgını başta olmak üzere kriz dönemlerinde infodeminin yayılımı ile bu yayılımın neden olduğu olumsuz sonuçlar hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Gelecek kriz dönemlerinde yaşanabilecek olası infodemilere karşı dayanıklılığı artırmayı ve bu doğrultuda alınabilecek bireysel ve kurumsal önlemleri tartışmaya açmayı hedefliyor.

İnfodemi Eğitimi Projesi’nin son aşaması olarak proje ekibi tarafından kaleme alınan kitap, bilgi düzensizlikleri ve infodemi hakkında temel kavramları açmayı; bu alanda farkındalık yaratmayı ve infodeminin neden olduğu sorunların çözümü için yürütülen çalışmalara katkı sunmayı hedefliyor. Özellikle açık dersler, farklı film, belgesel ve kaynaklara bağlantılarla zenginleştirilen çevrimiçi kitap, okurlar, eğitmenler ve araştırmacılar için oldukça kapsamlı bir temel kaynak olmayı amaçlıyor.

 

Çevrimiçi kitaba ulaşmak için tıklayın.