BİLGİ Müzik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Özatalay’ın “Yok mu, Var” adlı oda müziğinin prömiyeri Bristol New Music Festivali’nde yapılacak

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Müzik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Özatalay’ın çağdaş müzik topluluğu Hezarfen Ensemble için bestelediği “Yok mu, Var” adlı oda müziğinin prömiyeri 7 Mayıs 2022 tarihinde İngiltere'de Bristol New Music Festivali’nde yapılacak. Edip Cansever'in aynı adlı şiiri üzerine bestelenen müziğin vokalistliğini ise BİLGİ Müzik Bölümü Araştırma Görevlisi Deniz Göngören üstleniyor. 

İstanbul’da kurulduğu 2010 yılından bu yana çağdaş müziğin icrasını İstanbul'un zengin müzik ortamına taşıyan Hezarfen Ensemble, Bristol New Music Festivali’nde gerçekleştirecekleri “Makam” isimli programda Türkiye, Orta Asya ve Kuzey Afrika müziğini çağdaş müzikle buluşturuyor. Programda Özatalay’ın yanı sıra Bushra El-Turk, Mahir Çetiz, Çengiz Eren, Yiğit Aydın ve Tolga Yayalar’ın makam enstrümanları kullandıkları eserlerine ve Hezarfen Ensemble'nin beş yıllık Doğu ve Batı Ötesi projesine yer verilecek.