Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerine Hack Boğaziçi yarışmasında ikincilik ödülü

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Ahmet Emre Sertdemir, Emrecan Çelik, Saltuk Buğra Karacan ile Samet Çelik, Hack Boğaziçi yarışmasında ikincilik ödülü kazandı.

Endüstri 4.0 temasıyla makine öğrenmesi, doğal dil işleme ile görüntü işleme alanlarında 24 saatlik bir hackathon olarak düzenlenen Hack Boğaziçi yarışmasına ülke genelinden 14 takım katıldı. Takımlar, yarışmada Endüstri 4.0’a ilişkin sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirerek ürettikleri çözümlerin gerçek hayatta nasıl işleyeceğine ilişkin sunum yaptılar.

BİLGİ Bilgisayar Bölümü öğrencileri, yarışma kapsamında dört farklı kaynaktan elde edilen metin ve görüntü verilerini yapay zekâ aracılığıyla analiz ederek şirketlerin sürdürülebilirlik kriterlerini (ESG) puanlamak için bir sistem geliştirdi. Veriler, Google News, Twitter, LinkedIn ve ABD Çevre Koruma Ajansı kaynaklarından elde edildi. Yaptıkları analiz sonucunda belirli şirketlerin toplumsal cinsiyet çeşitliliği ve karbon emisyonu ile ilgili durumları ölçüldü ve bu şirketlerle ilgili toplumsal ve çevresel haberler ile sosyal medya paylaşımlarına ilişkin duygu analizi yapıldı. Öğrenciler, tüm bu elde edilen sonuçlardan hareketle bir sürdürülebilirlik ölçeği geliştirdi.