BİLGİ öğrencileri “Engelsiz Aslanlar” ile buluştu

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü ile Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Spor Yönetimi Bölümü öğrencileri, Galatasaray Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’yla dün Galatasaray’ın Florya Metin Oktay tesislerinde bir buluşma gerçekleştirdi.

 

BİLGİ Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri "Kaynaştırma" ve "Farklı Gelişen Çocukların Desteklenmesi", Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri ise "Sporda Farklı İhtiyaçların Yönetimi " dersleri kapsamında “Engelsiz Aslanlar” olarak tanınan Galatasaray Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları ile tanıştılar. Öğrenciler basketbol takımının antrenörü Sedat İncesu’dan takımın kuruluş öyküsünü ve başarılarını dinlediler.

 

‘Spor bütünleştirici bir rol oynayabilir’

 

Toplumda engelli bireylere yönelik önyargıların aşılabilmesi ve empati duygusunun geliştirilmesinde sporun ve fiziksel aktivitenin bütünleştirici bir rol oynadığını belirten BİLGİ Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Dilara Fatoş Özer, “Ülkemizi yurtdışındaki yarışmalarda başarı ile temsil eden Galatasaray Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na bir ziyaret gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz takımın gösteri maçını izlemenin yanı sıra tekerlekli sandalyeyi kullanma ve temel basketbol becerilerine ilişkin deneyim kazanma olanağı elde etti. Bu etkinlikle öğrencilerimizin tekerlekli sandalye kullanan bir birey olmanın nasıl bir duygu olduğunu deneyimlemelerini, kısa bir süre de olsa dünyaya tekerlekli sandalyeden bakmalarını sağlamayı, empati becerilerini geliştirmeyi hedefledik. Geleceğin çocuk gelişimcileri ve spor yöneticileri olacak öğrencilerimizin bu etkinlikle bedensel engelli bireylerin spora yönlendirilmesi ve desteklenmesi konusunda farkındalık kazanmalarını amaçlıyoruz” dedi.

Görseller