BİLGİ Hukuk Fakültesi öğrencilerine ADR ODR International Limited tarafından düzenlenen Uluslararası Arabuluculuk Yarışması’nda birincilik ödülü

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Helin Erol, Ayşegül Dağhan ve Sıdıka Ilgaz Duman, ADR ODR International Limited tarafından düzenlenen ve bu yıl dünya genelinde 22 üniversitenin yarıştığı Uluslararası Arabuluculuk Yarışması’nda birinci oldu.  

  

Singapur, Endonezya, Çin, Brezilya, İngiltere, Avusturalya ve İtalya’nın da yer aldığı ülkelerden üniversite takımlarının yer aldığı yarışmada İstanbul Bilgi Üniversitesi ekibi Türkiye’den yarışmaya katılan tek takım oldu. Takım koçları ADR İstanbul kurucusu ve The Solution ADR direktörü Ferda Canözer Paksoy ile yardımcı koçları Damla Özbay ve Yaman Gürsel’le birlikte yarışmaya hazırlanan öğrenciler elde ettikleri bu başarıyla Türkiye’ye ilk kez uluslararası alanda öğrencilerin katılımıyla düzenlenen bir arabuluculuk yarışmasında birincilik ödülü kazandırdı. 

  

Bu yıl “Uzayın Sınırı Yoktur” temasıyla gerçekleşen ADR ODR International Limited Uluslararası Arabuluculuk Yarışması’nın uyuşmazlık konusu “Uzay ve Teknoloji” olarak belirlendi. Çağın ve yenilenen dünyanın uyuşmazlık çözüm beklentilerine cevap vermeye yönelik tasarlanan yarışma bir arabuluculuk seansının baştan sona kadar yürütülmesini içeriyor.  

  

Üniversite takımları yarışma kapsamında her bir olay için bir adet müvekkil, avukat ve arabulucu belirledi. Takımlarda yer alan öğrenciler, yarışma boyunca arabulucu, müvekkil, ya da avukat gibi davranabilme becerilerine göre puanlandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, yarışmada elde ettikleri başarıyla Kasım ayında Dubai’de yapılacak olan müzakere yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.