BİFED bu yıl ‘Yeşil Adalet ve Barış’ sloganıyla izleyicilerle buluşuyor

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ İletişim Fakültesi’nin destekçileri arasında yer aldığı Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BİFED), bu sene 12-16 Ekim tarihleri arasında Bozcaada’da “Yeşil Adalet ve Barış” sloganıyla gerçekleşiyor.

Bozcaada Belediyesi organizasyonuyla gerçekleşen, festival koordinatörlüğünü BİLGİ İletişim Fakültesi öğretim üyesi Ethem Özgüven’in, festival yönetmenliğini ise Petra Holzer’in üstlendiği Green Film Network (GFN) üyesi olan BİFED, bu yıl 9’uncu kez düzenleniyor.

2022 yılında 101 ülkeden toplamda 1000’in üzerinde filmin başvurduğu festivalde yerel halkların direniş öykülerinden iklim krizine, organik tarımdan Afrika’daki mülteci sorununa kadar geniş yelpazede temalar öne çıkıyor.  Festivalin Ana Yarışma kategorisinde 15, Panorama kategorisinde 20 ve Türkiye Panorama kategorisinde ise 10 film bu sene izleyiciyle buluşacak. Dünyanın dört bir yanından doğanın ve insanlığın ortak soru ve sorunlarını kendi dillerinde, kendi üslupları ile anlatan ve çözüm arayan filmler, Fethi Kayaalp Büyük Ödülü için yarışacak.

BİFED kapsamında bu yıl belgesellerin yanı sıra atölyeler, paneller ve söyleşilerle iklim kriziyle mücadeleyi odağına alan etkinlikler de gerçekleşecek.

BİFED ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.