3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında “İçimizden Biri” etkinliği düzenlendi

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü, Birleşmiş Milletler’in engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılımının sağlanması için farkındalık yaratmak amacıyla ilan ettiği 3 Aralık “Uluslararası Engelliler Günü” kapsamında “İçimizden Biri” başlıklı bir etkinlik düzenledi.

Moderatörlüğünü Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Dilara Fatoş Özer’in yaptığı “İçimizden Biri” panelinde otizmli bireylerin karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. Panelde TODEV Kurucu Başkanı Arzu Gökçe ve Süleyman Taşkın, otizm spektrum bozukluğu olan çocuğa sahip bir anne ve bir baba olarak deneyim, duygu, düşünce ve görüşlerini paylaştı. Mesut Uygun ve Rabia Aytek ise otizmli bireyler olarak yaşamlarında karşılaştıkları güçlükler, gelecekle ilgili planları ve bunları gerçekleştirebilmeleri için geliştirilmesi gerekenler üzerine konuştu. Konuşmalar işaret dili tercümanı Ali Yalçın tarafından işaret diline çevrildi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Türk Musikisi öğrencisi otizmli Rabia Aytek’in gitar dinletisiyle renklenen etkinliğe Topkapı Üniversitesi Plato Meslek Yüksekokulu öğrencisi Mesut Uygun ve Tuna Taşkın yaptıkları resimlerden oluşturdukları bir sergi ile katıldı.

Görseller