Erasmus+ Avrupa 2021 Proje Staj Hareketliliği Başvuru Sonuçları

güncelleme: yayınlama:

Değerli Öğrencilerimiz,

Aşağıda yapılan açıklamaların tümünü okumanızı rica ediyoruz.

Öncelikle Erasmus+ Avrupa Hareketliliğine katılmaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

2021 Proje Erasmus+ Avrupa Staj Hareketliliği kapsamında 2022-2023 Akademik Yılı için hibe dağıtım yöntemi İstanbul Bilgi Üniversitesi Erasmus Komisyonu tarafından belirlenerek aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

  • 2022-2023 Akademik Yılı’nda Üniversitemize Ulusal Ajans’tan tahsis edilen bütçe tüm kazanan öğrencilerimize yeterli olmadığından, Staj Hareketliliğini gerçekleştirecek çok sayıda öğrencimize hibe sağlayabilmek için KISMİ HİBE (gün/ay bakılmaksızın belli bir süre için hibe) verilmesine Rektörlükçe atanan Erasmus Komisyonu tarafından karar verilmiştir. Hibe alabilecek öğrenciler listede ASİL (succeed) olarak, hibe almayı bekleyen öğrencilerimiz ise YEDEK (substitute) olarak belirtilmiştir. YEDEK statüsündeki öğrencilerimiz hareketlilikten hibesiz olarak yararlanabilir.
  • Şartlı kabul statüsünde (conditionally accepted until the May 5, 2023) yer alan öğrencilerimiz, hareketliliğe katılım sağlayabilmek adına 5 Mayıs 2023’e kadar kabul mektubu sunmalıdır. Kabul mektubu sunulmadığı takdirde hak sahipliği durumu geçersiz sayılacaktır. Hak sıradaki adaya devredilecektir.
  • Hareketliliğe hak kazanıp hibeli olan öğrencilerimize 2 ay dağıtım yapılacaktır. Hareketliliğini 2 aydan fazla planlayan öğrencilerimiz bunu göz önünde bulundurmalıdır.
  • İlk etapta hibe miktarlarınızın %80’i ödenecektir. Hareketliliğinizin sonunda gerekli belgeleri tamamlamanız ve stajınızı başarıyla bitirmeniz durumunda kalan hibe ödemeniz yapılacaktır.
  • Hibe sonuçlarının açıklanmasının ardından Erasmus+ Hareketliliğini iptal etmek isteyen öğrencilerimizin feragat dilekçesini doldurup imzaladıktan sonra 10 Nisan 2023 mesai bitimine kadar ofisimize teslim etmesi gerekmektedir.
  • İlan edilen sonuca itiraz etmek isteyen öğrencilerimiz itiraz dilekçelerini 10 Nisan 2023 tarihine kadar erasmus@bilgi.edu.tr adresine iletmelidir.
    Önemli: Bu tarihten sonra hareketliliğini iptal eden öğrencilerin bir sonraki Erasmus+ başvurularında 10 puan düşülecektir.
  • Hareketliliğe 4 aydan fazla katılan öğrencilerimiz eğer bu süreyi kısaltmak isterlerse web sayfamızda yer alan kısaltma dilekçesini doldurmaları ve dilekçelerini en geç 10 Nisan 2023 saat 17.00’ye  kadar ofisimize teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Hak kazanmış olduğunuz proje 31 Ekim 2023 tarihinde sonlanmaktadır ve ilgili staj hareketliliği bu tarihe kadar gerçekleştirilmelidir.


Hibe sözleşmesi dönemi ve oryantasyonla ilgili bilgilendirme daha sonra duyurulacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Erasmus Ofisi

    Dosyalar

  • Erasmus+ Avrupa 2021 Proje Staj Hareketliliği Başvuru Sonuçları