BİLGİ Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Hande Tekin’e Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nda Birincilik Ödülü

güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Endüstriyel Tasarım Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Hande Tekin, Yurtbay Seramik tarafından bu sene 10.su düzenlenen ve ana teması “Boz Yap, Boz Yapma” olarak belirlenen Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nda birinci oldu.

“Dijitalleşen bir yolculuğun içinde, ölçüleri belli karolar kullanarak, kuralını kendin yazdığın bir oyun yaratabilir misin?” sorusunu sorarak katılımcılardan modüler bir oyun tasarlamalarını isteyen yarışmaya 14.000 öğrenci ön başvuru yaptı. Yapılan bu başvuruların arasından 203 farklı üniversiteden 79 farklı ekip olmak üzere 586 öğrenci yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Hande Tekin’in çocukların karo taşları üzerinde yürürken oynadığı “çizgiye basma!” oyunundan esinlenerek tasarladığı “kırküç!” isimli tasarım, jüri üyelerinin estetik, özgünlük ve teknik gibi detayları dikkate alarak yaptığı değerlendirme sonucu en iyi proje seçildi. Tekin’in projesi, 2023 yılında İstanbul’da gerçekleşecek Unicera Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda birebir ölçülerde üretilecek ve sergilenecek.

4 farklı karodan oluşan ve her karonun kendine has bir deseni olan kırküç!, yap-boz gibi 360° sonsuz bir patika deseni tasarlamaya olanak sağlıyor. Karoların yerleşimlerine göre desende devamlılık sağlanabiliyor ve bir ağ gibi büyüyen bu geometrik sistem, üstünde yürüyen kullanıcının deseni takip ederek dâhil olabildiği ve hayal gücüne bağlı olarak şekillendirebildiği bir oyuna olanak tanıyor.

Görseller