ASU-Cintana Sürdürülebilir ve İnovatif Çözümler Yaz Deneyimi Programı

güncelleme: yayınlama:

ABD’nin en büyük devlet üniversitesi olan Arizona State Üniversitesi (ASU), zorlu meselelere yönelik sürdürülebilir ve inovatif çözümler geliştirmeye odaklanan, interaktif atölyeler, ilham verici dersler ve uygulamalı etkinliklerle dolu iki haftalık bir yaz deneyimi programı sunuyor.

Bu kredisiz program, Amerika’nın en inovatif okulunda öğrenci yaşamını deneyimlemek isteyen ASU-Cintana partner kurumlarındaki lisans öğrencileri için tasarlandı.

Program, İngilizce dil eğitimi ve üniversiteye gidecek uluslararası öğrenciler için akademik becerilerin geliştirilmesinde öncü ASU Global Launch yürütücülüğünde gerçekleşecek. Programa katılarak kültürlerarası yetkinliğinizi, küresel farkındalığınızı ve bağlantılarınızı artırabilir; ayrıca İngilizce yürütülen atölyelerde gelecekteki akademik kariyeriniz ve kariyerinizde başarılı olmak için gerekli dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Programı tamamlayan katılımcılar Arizona State Üniversitesi'nden katılım sertifikası almaya hak kazanacak.

Son Başvuru Tarihi: 15 Mayıs 2023

Program Hakkında

Bu programa katılarak,

  • Vaka çalışmaları ve tartışmalar aracılığılıyla inovatif düşünme ilkelerini belirleyebilir,
  • ASU’nun sürdürülebilirlikle ilişkili meselelere nasıl inovatif çözümler getirdiğini deneyimleyebilir,
  • ASU öğretim üyelerinin ve ziyaretçi öğretim üyelerinin sürdürülebilirlik ve inovasyon konularındaki sunumlarını dinleyebilir,
  • Program katılımcılardan birinin ülkesindeki sürdürülebilirlikle ilgili bir konu hakkında küçük gruplar halinde çalışarak inovatif bir çözüm araştırabilir, geliştirebilir ve bu çözümü bir kurul önünde İngilizce sunabilir,
  • ASU kampüslerini ve kültürünü deneyimleyebilir,
  • Düzenlenecek günlük gezilerle Amerika’nın güneybatı bölgesinin kültürünü ve halkını tanıyabilirsiniz.

Yer:

Arizona State Üniversitesi’ndeki ASU-Cintana Sürdürülebilirlik ve İnovatif Çözümler Yaz Deneyimi Programı ASU’nun Arizona Phoenix’te yer alan kampüslerinde düzenlenecek. ABD’nin beşinci büyük şehri olan Phoenix, farklılıklara açık ve hızla büyüyen bir şehir.

Barınma ve Beslenme:

17-23 yaşlar arasındaki katılımcılar, program süresince ASU yurtlarında kalabilir ve ASU’nun çok sayıdaki yeme içme yerlerinden birinde günde üç öğün yemek yiyebilir. ABD’ye daha erken bir tarihte gelmek isteyen ve programın son gününden sonra ABD’de seyahat etmek isteyen katılımcılar, barınma için gerekli ayarlamaları kendileri yapmalıdır.

Vize:

Bu program, ABD’yi turist olarak ziyaret eden partner kurumların lisans öğrencileri içindir. Programa katılacak öğrencilerin seyahatlerinden önce B1/B2 turist vizesi almaları gerekir.

Öğrenci Sigortası ve ASU’nun Sağlık Merkezi

Amerika’daki sağlık sigortası sistemi, dünyanın pek çok yerindeki sistemden farklıdır. Katılımcılar ASU’daki program süresince, Global Launch’un sağlık sigortası kapsamında olacak ve ASU Sağlık Merkezi’nin yanı sıra başka sağlık hizmetleri kuruluşlarına da gidebilecektir.

Program Tarihleri ve Ücret:

2 Haftalık Program

18 Haziran - 1 Temmuz 2023

Öğrenim bedeli: 2900$

Öğrenim bedeline aşağıdakiler dahildir:

  • ASU öğrenci yurtlarında barınma
  • Günde üç öğün yemek
  • SKY Harbor Havalimanı’ndan ASU yurtlarına ve ASU yurtlarından Sky Harbor Havalimanı’na ulaşım
  • Programdaki kampüs dışı etkinliklere ulaşım
  • Karşılama ve mezuniyet etkinlikleri
  • Katılım sertifikası
  • Sağlık sigortası
  • ASU Sun Card
  • Hem kampüste hem de yerel halk arasında öğretim üyelerinin ve çalışanların desteğiyle akademik ve kültürel etkinlikler

Öğrenim bedeline uçuşlar, vize masrafları ve diğer kişisel masraflar dahil değildir.

Başvurular:

ASU-Cintana Sürdürülebilirlik ve İnovatif Çözümler Yaz Deneyimi Programı’na başvurmak ve programla ilgili sorularınız için bilateral@bilgi.edu.tr ile iletişime geçebilirsiniz.