SiNAFE Projesi’nin çıktıları yayımlandı

İstanbul Bilgi Üniversitesi koordinasyonunda yürütülen Erasmus+ Sport programı kapsamındaki “Afrikalı Futbolcuların Sosyal İçerilmesi” (SiNAFE - Social Inclusion of African Athletes in Europe) Projesi’ne ait çıktılar yayımlandı.

SiNAFE Projesi, Avrupa’da yaşayan göçmen Afrikalı sporcuların toplumsal kapsayıcılığı için bir destek mekanizması geliştirmeyi amaçlamaktadır. SiNAFE, “bir insan hakkı olarak spor” bakış açısıyla sosyal kapsayıcılığı teşvik etmek ve dezavantajlı bir geçmişe sahip olanlar da dahil herkes için spor alanında eşit fırsatlar sağlanmasını desteklemeyi hedefleyen, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Mission 89 liderliğinde, Instituto Universitario de Lisboa, Esprit de Sport International, NGO Atina, Belgrad Üniversitesi, Kampos Saint Denis Academie Football Association ve Loughborough Üniversitesi ortaklığında düzenlenen bir Avrupa Birliği projesidir.

Proje kapsamında hazırlanan dokümanlara aşağıda ulaşabilirsiniz. Dokümanların orijinal dili İngilizcedir.

Avrupa'daki Göçmen Sporcular: Saha Çalışması Raporu

Araç Seti: Avrupa'daki Göçmen Sporcuların Sosyal İçerilmesi

Eğitim Programı

Proje hakkında daha detaylı bilgiye www.migrantathlete.com adresinden erişilebilir.