Spor Yöneticiliği Özel Yetenek Sınavı 2. Etap başvuruları başladı

Sonuçların İlanı: 15 Eylül 2023

Ana Liste Kayıt: 18-19-20 Eylül 2023

Yedek Liste Kayıt: 21-22 Eylül 2023

Tüm sınav sonuçları Spor Yöneticiliği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi ana sayfası (www.bilgi.edu.tr) “Haberler” bölümünde duyurulacaktır.

Özel Yetenek Sınavı'na başvurmak için tıklayınız.

Yetenek sınavı önkayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için, aşağıdaki belgelerin en geç 7 Eylül 2023 saat 16.00’ya kadar sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Öğrenci İşleri çevrimiçi belgeleri kontrol ettikten sonra adayın başvurusunu kabul edecektir. Belgelerin bu tarihe kadar teslim edilmiş olması ve takibi adayın sorumluluğundadır.

Gerekli Belgeler:

Adaylar başvuru sırasında aşağıdaki belgeleri hazır bulundurmalıdır. Online kaydı takiben yüklemelerin yapıldığına dair teyit mesajı çıkacaktır.

• Nüfus Cüzdanı
  • Fotoğraf
  • TYT Ham puanını gösteren Sonuç Belgesi
  • Lise Diploması veya Mezuniyet Belgesi
  • Önkayıt Ücretinin Yatırıldığına Dair Dekont (Önkayıt ücreti olan 250 TL Garanti Bankası’na hesap bilgilerine yatırılması ve Dekont üzerinde adayın Ad-Soyad ve TC kimlik no’su mutlaka yer almalıdır.) Hesap bilgileri: Beyoğlu Ticari Şube / IBAN NO: TR45 0006 2001 6710 0006 2013 02

Sınavlar Hakkında:

Özel Yetenek sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır.

Öğrencilerin Yetenek Sınavına gelirken “Ön Kayıt Tamamlandı” belgesini yanlarında getirmeleri gerekmektedir; belgesiz öğrenci sınava alınmayacaktır. Bu belgeyi, santralistanbul Kampüsü Öğrenci İşleri Ofisi’nden (ÇSM Binası, Z-112) önkayıt başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra temin edebilirler.

Yazılı Sınav: 12 Eylül 2023 / 11.00-13.00 / santralistanbul Campus ÇSM-503

Yazılı sınav aday öğrencilerin sporun tarihsel, sosyolojik, ekonomik ve iletişimsel unsurlarına yönelik genel bilgi düzeylerini ölçmeyi amaçlayan çoktan seçmeli bir sınav uygulamasıdır ve 40 sorudan oluşmaktadır. Her sorunun puanı eşittir. Sınavın amacı başvuran öğrenciler arasında Spor Yöneticiliği lisans eğitimi almaya uygun adayların alana yönelik bilgi düzeylerine göre sıralanmasıdır.

Sözlü Sınav: 13 Eylül 2023 / 11.00-16.00 / santralistanbul Campus ÇSM-503

Yazılı sınav ile spor yönetimi alanındaki mevcut bilgi ve donanımları sınanan adayların sözlü sınav ile spor özgeçmişleri, mevcut bilgilerini sunma, kendilerini ifade etme, eleştirel düşünebilme ve spor yöneticisi olma motivasyonları değerlendirilecektir.

Ayrıntılı bilgi için:

444 0 428’i arayabilir ya da info@bilgi.edu.tr mail adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.