‘Doğu’daki Çekoslovak Kadın Hekim ve Bilim İnsanı: Vlasta Kálalová Di Lotti’ sergisi açıldı

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, 17 Kasım Uluslararası Öğrenciler Günü ve Özgürlük ve Demokrasi için Mücadele Günü olarak kutlanan Çek Ulusal Günü vesilesiyle, 16 Kasım 2023 tarihinde santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde “Doğu’daki Çekoslovak Kadın Hekim ve Bilim İnsanıVlasta Kálalová Di Lotti” başlıklı bir sergi açılışı düzenledi.

Sergi açılışının ardından öğrenciler ve katılımcılarla insan hakları, özgürlük ve demokrasi üzerine bir söyleşi de gerçekleştirildi. Açılış etkinliğinde Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Tunç, Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Olga Hajflerova, serginin yazarı olan Çek Bilimler Akademisi’nden tarihçi Junova Mackova ve Çek Bilimler Akademisi’nden genetikçi Katerina Komrskova söz aldı. Sergi, 30 Kasım’a kadar Enerji Müzesi’nde görülebilir.