Almanya’ya İşçi Göçü Sergisi Frankfurt Kitap Fuarı’nda

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, bu yıl Almanya’ya İşçi Göçü’nün 50. Yılı vesilesiyle bir sergi düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sponsurluğunu yaptığı sergi genel yayın yönetmenimiz Fahri Aral tarafından hazırlandı.

Yayınevimiz, Türkiye Ulusal Komitesi’nin hazırladığı Türkiye standında akademik yayıncılığı tek başına temsil etmesinin yanı sıra bu sergi ile de öne çıkan, gerek uluslararası fuar etkinliklerinde gerekse görsel ve yazılı medyada adından bahsettiren bir kurum oldu.

Sergide, 31 Ekim 1961’deAlmanya ile imzalanan antlaşmadan sonra başlayan süreci gözler önüne seren ünlü fotoğrafçı Jean Mohr ile Cumhuriyet ve Hürriyet gazetelerinin arşivlerinden derlenen fotoğrafların yanı sıra yıllardır göç üzerine çalışan Nermin Abadan-Unat, Stephen Castels, John Berger, Gündüz Vassaf ve Ayhan Kaya gibi düşün insanlarının değerlendirmeleri yer aldı.

Frankfurt Kitap Fuarı’ndan sonra Frankfurt’taki Türkiye Kültür Ataşeliği tarafından Almanya’nın değişik kentlerinde de dolaşacak bu anlamlı serginin Üniversitemizde ve 12 Kasım’da başlayacak TÜYAP Kitap Fuarı’nda da açılması düşünülmektedir.

Sergi Kitapçığı için tıklayınız.