Gezi Yazısı Yarışması

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları'nın katkılarıyla Evliya Çelebi Yılı üniversitemiz tarafından gezi yazısı etkinlikleri ile değerlendirilmektedir. Gezi yazısı etkinlikleri kapsamında gezgin yazarların anlatıları ve gezi edebiyatı üzerine söyleşileri gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda düzenlenen Gezi Yazısı Yarışması Türkiye'deki tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açıktır.

Gezi yazısı için yurtdışı ve yurtiçi gezilerinizden birini; o yolculuktaki gözlemlerinizi, duygu ve izlenimlerinizi, yolu-yolculuğu ve yolda olma halinizi anlatabilirsiniz.

Ödüller:

1. olan yazı için 3.000 TL değerinde seyahat bursu
2. olan yazı için 2.000 TL değerinde seyahat bursu
3. olan yazı için 1.000 TL değerinde seyahat bursu

Ayrıca iki yazı için Özendirme Ödülü (250 TL değerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları Kitap Seti) verilecektir.

Katılım Koşulları:

Sayfa sınırı: En az üç, en çok on sayfa
Yazı düzeni: Times New Roman-12 punto-1,5 aralık
Son teslim günü: 5 Aralık 2011, Çarşamba / Saat: 15:00

Gezi yazınızı aysunt@bilgi.edu.tr adresine iletirken adınızı, e-adresinizi, üniversitenizin adını ve numaranızı yazmanız yeterlidir. Seçici kurulun değerlendirme toplantısı 23 Aralık 2011 Cuma günü 14:00'te İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde yapılacak ve sonuçlar BS-2'de bir söyleşi ortamında açıklanacaktır.