Sinema ve Televizyon öğrencileri Vancouver Film Okulu'ndan eğitmenlerle 'Senaryodan Ekrana' atölye çalışmasında

güncelleme: yayınlama:

Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri, 2-3 Kasım 2017 tarihlerinde Vancouver Film Okulu'ndan üç eğitmen (Jennifer Clement, Michael Baser, Bob Woolsey) ile 'Senaryodan Ekrana' başlıklı bir atölye çalışması yaptılar.

2 Kasım sabahı santralistanbul Kampüsü'nde Jennifer Clement'le nefes açma ve tanışma performansının ardından öğrenciler, Michael Baser'in senaryo yazımıyla ilgili kısa sunumunu dinlediler. Bob Woolsey, atölyeye katılan 50 öğrenciden önce yazar olmak isteyen sekiz kişiyi davet etti. Bu sekiz kişiye yönetmen, görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni ve oyuncu olmak isteyenlerin katılmasıyla sekiz grup oluştu. Her gruptan kendisine bir ad seçmesi ve ertesi gün çekilebilecek 1 dakikalık bir senaryo yazması istendi. Senaryoda konu sınırlaması yoktu. Sadece üç şart vardı: Bir ana karakter ve o karakterin bir isteği olmalıydı. 1 dakikalık tek plandan oluşmalıydı ve kampüste çekilmeliydi. İki saat sonra tekrar bir araya gelindiğinde senaryolar sunuldu ve ertesi günkü çekim için hazırlık başladı.

3 Kasım sabahı yine performansla başladı. E1 binasının önünde öğrencilerin beden ve ses açma hareketlerinin parça sırasında 'I love you' nidaları kampüste yankılandı. Gerginlik ve kaygılarını atan grupların hepsi başarılı bir çekim tecrübesi yaşadı. Öğrenciler iki günlük atölye sonucu yeni arkadaşlar edindiler, kampüsün yeni köşelerini keşfettiler ve sekiz film yapmış oldular. 

Görseller