Gezi Yazısı Yarışması Sonuçlandı

Ömer Bozkurt, Nadir Paksoy, Şavkar Altınel, Özcan Yurdalan, Elif Köksal, Ayça Kirişçioğlu, Murat Özsoy, Timur Özkan, Zeynep E.Deniz Oğuz, Ali Eriç, Özlem Yücel ve Selma Şevkli’den oluşan Gezi Yazısı Yarışması Seçici Kurulu 208 katılımcı arasından;

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Betül Kondu’nun “İnsan Olma Halidir Yolda Olma Hali” başlıklı yazısını birinciliğe, Marmara Üniversitesi’nden Görkem Bereket’in “Güney Amerika’nın Arka Bahçesi” başlıklı yazısını ikinciliğe, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Amed Gökçen’in “Layeş”, İstanbul Üniversitesi’nden Boran Çelik’in “Kaliningrad”,

Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Ali Cabbar’ın “Hüzünlü Eylül” başlıklı yazılarını üçüncülüğe değer bulmuştur.

İlk üç dereceye sırasıyla 3.000 TL, 2.000 TL ve 1.000 TL tutarında seyahat bursu verilmiştir.

- Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Ayça Erdem, Uludağ Üniversitesi’nden Faruk Turinay ve Muğla Üniversitesi’nden Şener Şükrü Yiğitler dördüncü ve beşinci sıraları paylaşarak, 500 TL tutarında kitap armağanı kazanmıştır.

Dereceye girenlerin yazılarının yanı sıra yayıma değer bulunan 23 yazının bir araya getirilerek kitaplaştırılmasına karar verilmiştir.

Yazıları yayımlanmaya değer olanlar: Ekin Baskın, Duygu Uzun, Fatih Koca, Ebulfez Demirtaş, Serhat Önce, Ayşe Kavas, Mavisu Kahya, Ece Çıtırık, Burak Doğramacı, Hızır Dinler, Erdal Boran, Esra Tartut, Doğan Çelik, Mehmet Ali Adıyaman, Gökhan Teker, Kerem Güneş, Adem Dönmez, Derya Mansuroğlu, Serhat Eskin, Emre Barlas, Mert Sarça, Elçin İstif, Muhammed Fatih Vural.