BİLGİ Hukuk öğrencileri DTÖ Hukuku Farazi Mahkeme Yarışması’nda dünya ikincisi oldu.

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencileri Türkay Avanaş, Çağla Usta, Helin Öcal ve İrem Ergun’dan oluşan ELSA (European Law Students Association - Avrupa Hukuk Öğrencileri Derneği) Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Hukuku Farazi Mahkeme Yarışması*'nda BİLGİ Hukuk Takımı, final duruşmasında karşı karşıya geldiği Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ardından dünya ikincisi oldu.

BİLGİ Hukuk Takımı ayrıca “Gelişmekte Olan Ülke Temsilcisi En İyi Takım” ödülünü de kazandı. Yarışmada takımın DTÖ Hukuku alanındaki akademik sorumluluğunu İstanbul Bilgi Üniversitesi DTÖ Kürsüsü Başkanı ve Uluslararası Ticaret ve Tahkim Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (UTTHUAM) Direktörü Yrd. Doç. Dr. Pınar Artıran** üstlenirken, öğrencilerin İngilizce dilinde gerçekleştirilen farazi duruşma seanslarına hazırlanması sürecini ise İngilizce Dil Programları Öğretim Görevlisi Garrett Gilmore yürüttü.

Takımın Mart ayında Kiev’de yapılan Avrupa Bölge Elemelerine hazırlığı sırasında Uluslararası Ticaret ve Tahkim Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Pınar Çağlı da uluslararası hukuk konusunda akademik destek sağladı.