Sertifikalı Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri 2011-2012 Akademik Yılı

güncelleme: yayınlama:
Amaç

Seminer ile amaçlanan, rekabet hukukunun güncel sorunlarının ve bilhassa Rekabet Kurulu'nun son dönemde verdiği kararların tartışılması ve bunların katılımcılara aktarılmasıdır. Ayrıca seminer dersinin, rekabet hukuku ile ilgilenenlerin bir araya geldiği bir platform oluşturması da hedeflenmektedir.

Seminer Programının Yapısı

Seminerler, aşağıda belirtilen Program dahilinde her Pazartesi 18.20 saatinde başlayacak ve tek ara verilerek 21.00'de son erecektir. Seminer konusu ile ilgili belge ve bilgiler (mümkün olduğu ölçüde) 1 hafta öncesinden katılımcılara gönderilecek ve bu şekilde konu hakkında bilgilenmeleri sağlanacaktır. 13 haftalık programın 10 seminer dersine katılan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacaktır.

Kimler Katılabilir?

Seminer rekabet hukuku ile ilgilenen ve özellikle temel rekabet hukuku bilgisine sahip herkese açıktır. Programa katılmak için kayıt yaptırmak şarttır.

Kayıt ve Ücret Bilgisi

Ekonomi Hukuku Yüksek lisans programı öğrencilerinin dışında programa kayıt yaptırmak gerekmektedir. Program ücreti 1000 TL'dır. Kayıt süreci ve indirimler konusunda    bilgi    almak    için, rhm@bilgi.edu.tr adresine    mesaj    atılabilir    veya http://rhm.bilgi.edu.tr adresindeki açıklamalara bakılabilir.

Seminer Programı:

Hafta 1: (20 Şubat 2012): Hakim Durumun Dışlayıcı Eylemler ile Kötüye Kullanılması: Mey içki, Efes, THY ve Turkcell Kararları (Prof. Dr. İ. Yılmaz Aslan, İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

Hafta 2: (27 Şubat 2012): Teşebbüs Kavramına Ne Oldu?: Ülker, Gıdasa, Marsan ve Elektrik Dağıtım Kararları Işığında Kontrol Kavramının Gözden Geçirilmesi (Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Eroğlu, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

Hafta 3: (5 Mart 2012): Otomotiv Sektöründe Bilgi Paylaşımı ve Rekabet Hukuku: (Zeynep Şengören, Rekabet Başuzmanı, Rekabet Kurumu)

Hafta 4: (12 Mart 2012): Perakende Sektöründe Rekabet Hukuku Sorunları (Tarkan Erdoğan, Rekabet Başuzmanı, Rekabet Kurumu)

Hafta 5: (19 Mart 2012): Akaryakıt Dağıtımında Rekabet Hukuku Sorununa Alternatif Bir Yaklaşım: Coğrafi Piyasanın Yeniden Tanımlanması (Yrd. Doç. Dr. Kerem Cem Sanlı, İstanbul Bilgi Üniversitesi/Av. Şahin Ardıyok ACTECON Danışmanlık)

Hafta 6: (26 Mart 2012): Ortak Girişimler Rekabet Hukukunda Nasıl Ele Alınmalı? Mukayeseli Hukuk Perspektifinden 2010/4 Sayılı Tebliğ’in ve Rekabet Kurulu Uygulamasının Eleştirisi (Kadir Baş, Queen Marry Universitesi Doktor Adayı)

Hafta 7: (9 Nisan 2012) Yıkıcı Fiyatlandırma: THY/Pegasus Kararı (Av. Gönenç Gürkaynak, ELİG Ortak Avukat Bürosu)

Hafta 8: (16 Nisan 2012): Hakim Durumun İndirim Sistemleri ile Kötüye Kullanılması: Doğan Holding Kararı (Dr. Aydın Öztunalı, Mydas Danışmanlık)

Hafta 9: (30 Nisan 2012): Sinema Sektöründe Yoğunlaşma: Cinebonus/AFM Kararı (Derya Genç, Esin Avukat Ortaklığı)

Hafta 10: (7 Mayıs 2012): Rekabet Hukuku Açısından Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Getirdikleri (Yrd. Doç. Dr. Gamze Aşçıoğlu Öz, ODTÜ., İİBF ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

Hafta 11: (14 Mayıs 2012): Rekabet Hukukunun İhlalinden Doğan Tazminat Davalarında Son Gelişmeler (Yrd. Doç. Dr. Kerem Cem Sanlı, İstanbul Bilgi Üniversitesi)

Hafta 12: (21 Mayıs 2012): Rekabet Hukukunda Uyum Programları (Dr. Fevzi Toksoy, ACTECON Danışmanlık - Av. Tolga İşmen, İşmen Ortak Avukat Bürosu)

Hafta 13 : (28 Mayıs 2012): Havayolu Taşımacılığı Piyasasında Dikey Entegrasyon: Rekabet Kurulu'nun THY Hakkında Verdiği Üç Karar Hakkında Değerlendirme (Yrd. Doç. Dr. Kerem Cem Sanlı)

Ayrıntılı programı görmek için tıklayınız.