Sanat ve Kültür Yönetimi Lisansüstü Konferansı 2012

güncelleme: yayınlama:

Sanat ve Kültür Yönetimi Lisansüstü Konferansı lisansüstü öğrenimlerini sürdürmekte olan öğrencilerin Sanat ve Kültür Yönetimi (ve ilgili alanlardaki) araştırmalarını sunmaları için bir fırsat yaratmayı amaçlamaktadır. Türkiye’de Sanat ve Kültür Yönetimi ile ilgili olarak düzenlenen ilk öğrenci konferansı olma özelliğini taşıyan Konferans, Master ve Doktora öğrencilerinin özetlerini beklemektedir. Sanat ve Kültür Yönetimi çalışmalarında katkıda bulunan herhangi bir akademik disiplinden ve kültür/yaratıcı endüstrilerin herhangi bir sektöründen özetler değerlendirmeye alınacaktır.

Konferansa, sıralanan üst başlıklara dahil olabilecek tüm alanlardan özet beklenmektedir:

1. Kültür Politikaları

Kültürel Çeşitlilik, Çok-kültürlülük Yurttaşlık, Kültürel Haklar ve Kültüre Katılım Sanat Politikaları Kültür Ekonomisi

2. Merkezi ve Yerel Yönetimlerde Kültür Yönetimi ve Kurumlar

Kültürel Altyapı ve Sorunları Yaratıcı Kent ve Açılımları Kentsel Dönüşüm ve Kültür Üretimi

3. Müze ve Kültür Mirası Yönetimi

Dünya Kültür Mirası Alanları ve Alan Yönetimi Yeni Müzecilik Somut Olmayan Kültür Mirası Kültür Turizmi ve Sürdürülebilirlik

4. Kültür Endüstrileri ve Yaratıcı Endüstriler

Kültürel Girişimcilik Yönetişim Stratejik Pazarlama, Fonlama ve Sponsorluk Seyirci Geliştirme ve Programlama

5. Sanat Ortamı ve Yeni Aktörler

Küratöryel Çalışmalar Koleksiyonculuk ve Sanat Pazarı Bienaller, Fuarlar, Uluslararası Sergiler, Festivaller Alternatif Mekanlar ve Girişimler, Kamusal Sanat Pratikleri

Konferans’ta sunum yapmak isteyenler, 3-5 anahtar sözcük eşliğinde, en fazla 500 kelimeden oluşan bir özet göndermelidir. Özetlerin dili Türkçe olmalıdır. Özetler, araştırmanın amacını, araştırma sorusunu, metodolojiyi, temel sonuçları ve temel referansları içermelidir. Özet gönderilirken, isim, iletişim bilgileri, üniversite, tez danışmanı, tez ismi bilgileri de eklenmelidir. 

Özetler, .doc, .rtf ya da .pdf formatında 15 Nisan 2012 tarihinden geç olmamak üzere camma-konferans@bilgi.edu.tr adresine gönderilmelidir. Özetler iki hakem tarafından kapalı değerlendirme ile seçilecektir.

Yazarlar 1 Mayıs 2012 tarihinde sonuç hakkında bilgilendirilecek ve genişletilmiş bildiri özetleri istenecektir. Konferansa katılım ücreti yoktur.