Cahit Arf Matematik Günleri

YARIŞMA YÖNERGESİ

AMAÇ

•    Lise ve dengi okul öğrencilerinin ve genel olarak toplumun soyut matematiğe olan ilgisini artırmak
•    Yaratıcı ve yetenekli gençleri tespit edip soyut matematik eğitimine yöneltmek

İÇERİK

1.    Yarışma iki yazılı aşamadan oluşmaktadır.
2.    İkinci aşama daha yaratıcı ve araştırmaya yöneliktir.
3.    Her iki aşama için de öngörülenler en düşük seviyede tutulmaya çalışılacaktır. Ancak, bu öngörülenler için herhangi bir alt veya üst seviye belirlenmemiştir.
4.    Çalışmalar, ağırlıklı olarak problemlere verilen çözümlerin doğruluğu esas alınarak değerlendirilecektir. Ancak ilginç ve yaratıcı denemeler de özel olarak değerlendirilecektir.
5.    Jürinin tüm kararları kesindir.
6.    Tüm katılımcıların çalışmalarını değerlendirme ve elemeye tabi tutup ödüllendirilecek olan jüri, İstanbul Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyelerinden oluşacaktır.

BİÇİM

1.    Katılımcıların, Matematik Günleri’ne gelirken üzerinde güncel fotoğraflarının olduğu bir kimlik bulundurmaları gerekir.
2.    Çalışmanın yapılacağı salonlara kitap, defter, not, hesap makinesi, cep telefonu gibi araç ve gereçlerin sokulması yasaktır.
3.    Kalem, kâğıt gibi gereçler Üniversite tarafından temin edilecektir. Katılımcılar silgi ve kalemtraş getirebilirler.
4.    Katılımcıların yanıt kâğıtlarında bulunan adları bir etiketle gizlenecek ve bu etiketler ancak yanıt kâğıtları okunduktan sonra açılacaktır.
5.    Her katılımcıya bir numara verilecek ve ikinci çalışmaya katılmaya hak kazanan kişiler dışında katılımcıların isimleri açıklanmayacaktır.
6.    Katılımcılara, ikinci çalışmaya katılma hakkı kazandıkları, telefon ve yazılı posta vasıtasıyla bildirilecektir.
7.    Sorular Türkçe verilecektir. Arzu eden katılımcılar, daha önceden belirtmeleri durumunda, İngilizce ya da Fransızca soru kâğıdı isteyebilirler. Türkçe, İngilizce ve Fransızca yanıtlar kabul edilecektir.

ÖDÜLLENDİRME

Cahit Arf Matematik Günleri ödülleri aşağıdaki gibidir:

•    Karşılıksız Burs: İkinci aşamaya geçen tüm öğrencilere İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından karşılıksız eğitim bursu verilecektir. Öğrencilerin bursu almaya hak kazanmaları için başarı gösterdikleri Cahit Arf Matematik Günleri'ni takip eden üç yıl içinde ÖSYM tarafından İstanbul Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü'ne burssuz kontenjandan yerleştirilmiş olmaları gerekir. Bu şekilde burs alan öğrenciler, bölüm değiştirmedikleri sürece ÖSYM tarafından tam burslu kontenjana yerleştirilen öğrencilerle aynı haklara sahip olacaklardır.
•    Birincilik Ödülü: 1.500 TL ve kitap armağanı.
Ayrıca, yarışma birincisi, 2011-2012 ders yılında üniversite giriş sınavında İstanbul Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü’ne girmeye hak kazanırsa, kendisine İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından öğrenim süresi boyunca karşılıksız burs verilecektir.
•    İkincilik Ödülü: 1.300 TL ve kitap armağanı
•    Üçüncülük Ödülü: 1.100 TL ve kitap armağanı
•    İlk 10 katılımcıya madalya ve liselerine şilt
•    İkinci seansa katılanlara başarılarını belgeleyen bir sertifika ve kitap armağanı
•    Katılımcıların formlarında belirttikleri matematik öğretmenlerine sertifika
•    Ödül kazanan yarışmacılara ödülleri kargo yoluyla gönderilecek; ayrıca bir ödül töreni yapılmayacaktır.

KOŞULLAR

•    Türkiye’de eğitim gören 1 Ocak 1993 ve sonrası doğumlu tüm lise ve dengi okul öğrencileri yarışmaya katılabilir.
•    Öğrenci tarafından doldurulan Başvuru Formu’nun ve öğrencinin okuduğu lisenin müdürü tarafından onaylanmış öğrenci belgesinin 11 Nisan 2012 tarihinden önce İstanbul Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü’ne ulaşması gerekmektedir.

SINAV TARİHLERİ

Matematik Günleri, iki yazılı çalışmadan oluşmaktadır.

•    Birinci yazılı çalışma 21 Nisan 2012 Cumartesi saat 10:00’da Dolapdere Kampüsü’nde başlayıp üç saat sürecektir. Bu çalışma kayıtlı tüm katılımcılara açık olacaktır.
•    İkinci yazılı çalışma, 12 Mayıs 2012 Cumartesi Dolapdere Kampüsü’nde sabah saat 10:00’da başlayıp 18:00’a kadar sürecektir. Bu çalışma sadece birinci yazılı çalışmada ilk 30’a girenlere açık olacaktır.
•    Başvuru formu http://arf.math.bilgi.edu.tr web adresinden elde edilebilir.

Faaliyet Takvimi

Yarışma için son başvuru tarihi:    11 Nisan 2012

Birinci yazılı çalışma:    21 Nisan 2012

Birinci yazılı çalışma sonucu:    2 Mayıs 2012

İkinci yazılı çalışma:   12 Mayıs 2012

Değerlendirme:    14-25 Mayıs 2012

Sonuçların açıklanması:    28 Mayıs 2012

“Cahit Arf Matematik Günleri” ile ilgili başvurular ve ayrıntılı bilgiler aşağıdaki telefon numaraları ve adreslerden alınabilir.

Adres: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Matematik Bölümü, Kurtuluş Deresi Cad. No:47 Dolapdere

Tel: 0212 311 54 88/5196
Faks: 0212 253 47 02

Yarışmayla ilgili duyurular yarışma web sitesinde http://arf.math.bilgi.edu.tr  ya da
http://www.math.bilgi.edu.tr/cahitarf/index.html adreslerinde görülebilir.

Yarışmayla ilgili tüm sorularınız için: info@arf.math.bilgi.edu.tr adresine yazabilirsiniz.

NOT 1. Ayrıca, yarışmacıların, duyuruları otomatik olarak elektronik postayla alabilmeleri için, yarışma web sitesinden duyuru listesine üye olmaları önerilir.

NOT 2. Ulaşım ve barınma masrafları katılımcı tarafından karşılanacaktır.

NOT 3. İstanbul Bilgi Üniversitesi gerekli gördüğü durumlarda sınav tarihlerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.