Hasan Aslanoba’dan girişimcilik dersi...

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bursa Merkezi bünyesinde başlayan MBA Programı’na işadamı Hasan Aslanoba konuk oldu.

Katılımcılara işe başladığı dönemden bugüne kadar yaşadığı süreci tüm detayları ile aktaran Aslanoba, Erikli markasının başarı öyküsünü de çarpıcı örneklerle anlattı.

Aslanoba yaptığı konuşmada girişimciliğin önemine vurgu yaparak; “Türkiye’de girişimci bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor. Girişimci insanlar birçok insan için iş yaratarak toplumsal kalkınma için büyük bir çaba gösteriyorlar. Bu nedenle girişimci sayısını arttırmamız gerekiyor. Bizler kurum olarak bu felsefe ile iş yapıyoruz. Birçok yerde çok fazla örneği olmayan bir işi başardık. Kendi büyüttüğümüz bir markayı en tepe noktasında dünyanın en büyük şirketlerinden bir tanesi ile birleştirdik. Bu bizlere çok farklı bakış açıları kazandırdı. Süreçlerimiz tam bir takım oyununa dönüştü. Bu birleşme süreci birçok kolaylık ve avantajın yanı sıra bazı zorluklar da getirdi. Ancak tüm bu zorlukların üstesinden gelerek çok dinamik bir yapıya kurumumuzu dönüştürdük” dedi.

Şirketlerin en fazla dikkat etmesi gereken konunun nakit akışlar olduğunu ifade eden Aslanoba; “Nakit akışlarını dengeleyemeyen birçok şirket maalesef bugün faaliyet gösteremiyor. Bu nedenle nakit akış yönetimi konusunda dikkatli hareket etmekte fayda var. Bizim başarımızın en büyük nedenlerinden bir tanesi doğru nakit akışı yönetimidir” diyerek konuşmasını tamamladı.