"Santa Fe University of Art and Design"da Öğrenim Görme Şansı

güncelleme: yayınlama:

Her zaman Amerika’da öğrenim görmenin hayalini kurmuş olanlara harika bir haberimiz var! 25 BİLGİ öğrencisi, Amerika’nın önde gelen sanat ve tasarım okullarından biri olan Santa Fe University of Art and Design’da öğrenim görme şansını yakalayacak. Bu eşsiz fırsata yemek ve konaklama da dahil. Bu uluslararası öğrenim fırsatından yararlanmak üzere başvurular 1 Temmuz 2012'ye kadar devam edecek.

Başvurular için Uluslararası Merkez ile iletişime geçebilirsiniz:

laureate@bilgi.edu.tr | (0 212) 311 5497-5203

  Programlar Sanat Sanat Yönetimi Yaratıcı Yazarlık Grafik Tasarımı Dijital Sanatlar Film/Video Çağdaş Müzik Fotoğrafçılık Sahne Sanatları   Santa Fe University of Art and Design

Santa Fe University of Art and Design, yaratıcılıkta bir mükemmeliyet merkezidir. Kökleri 1859’da kurulan St. Michael’s College’a uzanan üniversite, yaratıcı sanat dallarında çok sayıda uzmanlık programı sunar.

Üniversitenin programları, öğrencilerin çağdaş müzik, yaratıcı yazarlık, tiyatro, sanat, grafik tasarımı, hareketli görüntü sanatları (film/video), fotoğrafçılık, işletme ve eğitime yönelik profesyonel ilgi alanlarında, derinlemesine bir kavrayış sağlayarak pratik deneyimi, temel teori bilgisi ile birleştirir.

Farklı ortam ve araçlarla deneyler yapmayı destekleyen samimi bir çevre sunan Santa Fe University of Art and Design, öğrencilerinin sanatı bir disiplin olarak keşfedip deneyimlemelerini hedefler. Öğrenciler, üniversitedeki ilk günlerinden itibaren temel bilimler dersleriyle bilgilerini artırırken sanat yaratımı konusunda pratik deneyim kazanmaya da başlarlar. Öğrenciler, tutkulu eğitimciler ile çalışmalarını düzenli olarak sahneleyen, sergileyen ya da basan, ödül sahibi sanatçılardan oluşan öğretim üyeleriyle birebir ilişkiler yoluyla gelişme imkânı bulurlar.

Foto Galeri

Santa Fe: Şehir

Zengin tarihi, canlı kültürel yaşamı ve doğal güzellikleriyle Santa Fe, yaşamak ve okumak için en iyi yerlerden biri. Sık sık Amerika’nın en ilginç 50 mil karesi olarak anılan bu renkli zıtlıklar bölgesi, doğaseverler ve tarihçiler, kayakçılar ve sanat tutkunları, olta balıkçıları ve opera meraklıları için eşit ölçüde pek çok fırsat sunar.

1607 tarihinde kurulan Santa Fe, ülkenin en eski başkenti ve Güneybatı’nın kültür odağıdır. Tarihi, yönetimin siyasi faaliyetleri ve üç kültürün –Yerli Amerikalı, Hispanik ve Anglo- birbirine karıştığı bir nokta olmasıyla yüzyıllar boyunca pek çok sanatçıyı kendisine çekmiştir. Bu sanatçıların eserleri yerel atölyeler ve kafelerin yanı sıra 200’den fazla galeri ve bir düzine müzede görülebilir.

Santa Fe, güneybatıda Glorieta Mesa’dan Sangre de Cristo ile batıda Jemez dağlarına kadar 1.5 milyon dönüm ormanlık alan ve doğal güzelliklere yakınlığıyla ünlüdür. Santa Fe Ulusal Ormanı; Dome Bölgesi, San Pedro Parkları, Nehir Chama Kanyonu ve Pecos Bölgesi’ni kapsar.

Santa Fe kırsalı ve şehir merkezinde yaklaşık 145.000 kişi yaşar. Şehir, Sangre de Cristo sıradağlarının dibinde, deniz seviyesinden 7,000 fit yükseklikte yer alır. Bölgeye kışları ve yazları ılık,  düşük nem seviyesinin belirgin olduğu,  bol güneşli bir iklim hâkimdir.

  Başvuru

BİLGİ programlarına kayıtlı tüm öğrenciler Santa Fe University of Art and Design’da öğrenim görmek üzere Laureate Değişim Programı’na başvurabilir.

İletişim:  Sibel Tülpar

laureate@bilgi.edu.tr

0 212 311 5497-5203