Liseliler Kendini/Kentini Keşfediyor!

güncelleme: yayınlama:

"12 Sene Sonrası için 12 Soru"

Üniversite adayı! Üst üste yığılan kalın test kitaplarından sıkıldın, kültür ve sanata dair neler olup bittiğini merak ediyorsan kendini/kentini keşfetmenin tam zamanı! Liseliler Kendini/Kentini Keşfediyor 2012 projesine katılarak kültür ortamını tanı, bu alandaki kariyer fırsatlarını öğren, sözünü söyle, kendi projeni yaz, BİLGİ Sanat ve Kültür Yönetimi ile Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümlerinden birinde okumak için beş yıllık tam burs hakkı kazanan dört liseliden biri ol!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi ile Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümleri son sınıf öğrencileri tarafından planlanan ve yürütülen Liseliler Kendini/Kentini Keşfediyor 2012, test kitapları ve sınavlar arasında sıkışmış liselilere geleceklerini özgürce hayal etme ve yaşadıkları kentin kültür ve sanat yaşamına fikir ve önerileriyle müdahale etme fırsatı veriyor. Proje kapsamında düzenleyeceğimiz atölyelere katılan liseliler, mesleğe atılmak üzere olan üniversiteli ağabeyleri ve ablaları aracılığıyla kültür ve sanat alanını takip etme ve bu alandaki meslekleri yakından tanıma fırsatı yakalıyorlar. 

Proje kapsamında öğrenciler, İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’in farklı semtlerinden yaklaşık 50 liseye yapılacak ziyaretlere ve düzenlenen geniş katılımlı atölyelere katılacak, bazen bir sergi proje ekibiyle birlikte bir sergi gezip ya da bir oyun izleyip bunun üzerine tartışacaklar. “12 Sene Sonrası için 12 Soru” atölyesine katılan öğrenciler, otuzlu yaşlarının başında hayatta olmak istedikleri yeri düşünme fırsatı bulacaklar. “Proje Yazma Yarışması” atölyesi ise öğrencileri kentlerini keşfetmeye, ilgilerini çeken bir konuda kültür/sanat projesi yazmaya teşvik edecek. Bu atölye ve etkinliklerin sonunda liselilerin kendilerine ve kentlerine dair hayalleri kitaplaştırılacak, sergilenecek, özel bir web sitesinde ve medyada yer alacak. Kenti için hayallerini en iyi projelendiren 4 liseli BİLGİ Sanat ve Kültür Yönetimi ile Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümlerinden birinde okumak için beş yıllık tam burs hakkı kazanacak.

Liseliler Kendini/Kentini Keşfediyor 2012 ekibi geçtiğimiz günlerde Bursa’da yedi okulda sekiz sunum gerçekleştirdi. Ekip, atölye çağrılarının ardından 14 Nisan’da İzmir’de, 21 Nisan’da Bursa’da, 28 Nisan’da Ankara’da, 5 Mayıs’ta ise İstanbul’da lise öğrencileri ile birlikte atölye çalışmaları yapılacak. Son olarak, projeye katılan tüm öğrencilerimiz ve rehber öğretmenleriyle ödül kazanan öğrencilerin ve ailelerin de bulunacağı ödül töreni 10 Haziran tarihinde Santral Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

Öğrencilere yaşadıkları çevre ve kentle ilgili düşünme ve önemli gördükleri bir konu üzerine kültür/sanat projesi yazma imkanı verirken bir yandan da kültür ve sanat alanındaki gelişmeleri, kariyer fırsatlarını ve kültür ortamını tanıma fırsatı sunan proje, tüm lise öğrencilerinin katılımına açık.

Proje hakkında ayrıntılı bilgi için:

liseliler2011@gmail.com facebook.com/benimprojem2011 |  twitter.com/LiseProjesi2012  liseliler2011.blogspot.com