Prof. Tamer Aker Çin Seddi’ndeki maratona katıldı.

BİLGİ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu öğretim üyelerinden Prof. Tamer Aker, mülteci krizine dikkat çekmek ve destek olmak amacıyla 21 Mayıs’ta Çin Seddi’nde gerçekleşen 42 kilometrelik koşuyu tamamladı. İnsanlık tarihinin en önemli krizlerinden birine tanık olduğumuz ve çatışmaların etkisiyle milyonlarca insanın yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kaldığı bugünlerde, Humans On The Move (HOME) hareketinde yer alan Prof. Aker, maraton koşarak Suriyeli hekim ve ruh sağlığı uzmanlarının gereksinim duydukları eğitimi almalarına destek olmayı hayal ediyor. Koşarak yaratılan farkındalıktan doğacak destekler, mültecilerin İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Ruh Sağlığı Yüksek Lisansı veya sertifika programlarına “burslu” olarak kayıt yaptırabilmelerini sağlayacak.

Prof. Tamer Aker’i tebrik ediyor, çalışmalarının devamını diliyoruz.