İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları Londra Kitap Fuarı’nda

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları Londra Kitap Fuarı’nda

41. Londra Kitap Fuarı 16-18 Nisan 2012 tarihlerinde Londra Earls Court’ta açılıyor.

Londra Kitap Fuarı, telif haklarının yanı sıra radyo, TV ve dijital ortamlar için her türlü yayının dağıtım ve kullanım haklarının satışının yapıldığı önemli bir uluslararası kültürel organizasyon. Her yıl bu zamanlarda düzenlenen fuar, dünya yayıncılığının geleceğine yön veren gelişmeleri keşfetmek ve izlemek için sonsuz olanaklar sağlıyor.

Fuar, odak ülke programı çerçevesinde, her yıl belli bir ülkeyi merkeze yerleştirerek, o ülkenin yayınlarına öncelik veriyor.

Türkiye, 2013 yılında yapılacak 42. Londra kitap Fuarı’nın odak ülkesi olacak.

Fuarın bu yılki odak ülkesi ise Çin. Çinli yayıncılar, Nisan ayının ortalarında başlayacak Londra Kitap Fuarı süresince 300'den fazla etkinlik düzenleyecek. Çin'den 181 yayınevi ve 500 kişilik kalabalık bir heyet fuara katılacak. Fuarda Çince’ye çevrilerek basılan 800 İngilizce kitap ve İngilizce’ye çevrilerek basılan 300'e yakın kitap sergilenecek. Bu kitaplardan birçoğu ilk defa okurlarla buluşacak. Londra Kitap Fuarı Başkanı Alistair Burtenshaw, yaptığı konuşmada, fuarın konuk ülkesi olan Çin tarafından düzenlenecek etkinliklerin İngiltere'ye, hatta tüm dünyaya, büyük değişiklikler yaşayan çağdaş Çin'i göstereceğini dile getirdi.

Türkiye ise, odak ülke olacağı 2013 Londra kitap Fuarı için gerekli hazırlıkları yapmaya başlamış durumda.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları olarak biz de 41. Londra Kitap Fuarı’nda yer alacağız. İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Fahri Aral, yayınevimizi temsilen fuar süresince Londra’da bulunacak ve gerek yayınlarımızın diğer ülke yayınevlerine tanıtılması, gerekse yayınlamayı düşünebileceğimiz yeni yayınların telif haklarının alınması konusunda gerekli görüşmeleri yapacak.

http://www.londonbookfair.co.uk/