Güvenlik Düzenlemeleri ile İlgili Bilgilendirme

güncelleme: yayınlama:

Son günlerde, bazı öğrencilerimizin kampüs dışında şiddet eylemlerine maruz kaldıkları bilgisi Rektörlüğümüze ulaşmıştır. Büyük üzüntüyle karşıladığımız bu duruma dair kamu otoritesi ile temaslarımız sürmektedir.

Rektörlüğümüz, bilindiği üzere 8 Mart 2017 tarihli olayı takiben kampüslerimiz içinde güvenlik seviyesini yükseltmişti. Artırılan güvenlik görevlisi ve kamera sayılarıyla, tüm kampüslerimizdeki açık alanlar ve binalar 7/24 izlenmekte ve güvenlik birimlerimiz oluşabilecek en küçük olaya anında müdahale edebilecek şekilde teyakkuzda tutulmaktadır. Ayrıca belirtmek isteriz ki, 8 Mart 2017 şiddet eylemlerinin sorumluları hakkında üniversitemizde açılan soruşturma tamamlanmış, sorumlular hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli disiplin cezaları tesis edilmiştir.

23 Mayıs 2017 tarihinde, santralistanbul Kampüsü’nde sürdürülen kan bağışı kampanyası sırasında, bir grup öğrencinin bir diğer grup öğrenciyi protesto etmesi ile başlayan gerginlik, güvenlik görevlilerimizin anında müdahalesi ve bazı öğretim üyelerimizin katkısı ile yatıştırılmıştır. Rektörlüğümüz, bu olayla ilgili olarak da, mevzuat çerçevesinde, soruşturma sürecini başlatmıştır. Soruşturma titizlikle takip edilecek ve gereği yerine getirilecektir.

Ayrıca, kampüs giriş ve çıkışlarındaki denetimler sıkılaştırılmış, yarıyıl sonu sınavlarının güven içerisinde gerçekleştirilmesi için gerekli önlemler alınmış; kamu otoritesi ile görüşmeler yapılarak, emniyet güçlerinin bilhassa santralistanbul Kampüsü civarında gerekli tedbirleri almaları talep edilmiştir.

Kurulduğu günden bu yana özgürlüklerden yana durmuş olan Üniversitemize şiddetin sokulmasına karşı en kararlı önlemleri alacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi