BÜTÜNLEME SINAVLARI

güncelleme: yayınlama:

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın 19 Haziran 2012’de aldığı ve 22 Haziran 2012 tarihinde tebliğ etmeye başladığı kararı uyarınca, 2011-2012 Akademik Yılı Güz ve Bahar dönemlerinde “final sınavı uygulanmış” tüm lisans ve önlisans dersleri için, “final sınavının yerine geçecek bir bütünleme sınavı yapılması “ koşulu getirilmiştir.

Lisans ve önlisans öğrencileri aşağıdaki bilgileri dikkate almalıdır. Lisansüstü öğrencileri ise, kayıtlı bulundukları program veya bağlı oldukları Enstitü ile iletişime geçmelidirler.

Önlisans ve lisans öğrencileri için 2-8 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılacak Bütünleme Sınavları, final sınavı yapılmış ve “F” alınmış dersler için uygulanacaktır.

Güz döneminde “F” aldığı bir dersi, bahar döneminde başka bir ders alarak tekrarlayan öğrenciler; tekrarladıkları dersten de “F” almışlar ise, bu son aldıkları dersin Bütünleme Sınavı’na gireceklerdir.

Telafi Sınavı (E Sınavı)’na girip, “F” alan öğrenciler, aynı dersten Bütünleme Sınavı’na girebilecektir.
 “E” sınavı (yani Telafi Sınavı) hakkı kazanmış olan öğrenciler, girdikleri sınavda başarılı olurlarsa, aldıkları not her ne olursa olsun “D” olarak kabul edilir ve kayda geçer.

Mazeret Sınavı’na giren öğrenciler aldıkları notun yüksekliğine göre harf notu almaya hak kazanırlar.

Hem Telafi Sınavı hem de Mazeret Sınavı’ndan başarısız olup “F” alan öğrencilerin tekrar Bütünleme Sınavı’na girme hakları vardır. Bütünleme Sınavı, YÖK kararı uyarınca Final Sınavı’nın yerine geçmek üzere yapılacaktır. Bu anlamda, Bütünleme Sınavı’ndan alınacak not, “D veya üstü” bir nota ulaşabilir.

Bütünleme Sınavı’nda da başarısız olacak öğrencilerin Yaz Okulu’nda açılan mukabil derslere kaydolma hakları saklıdır.

Yaz Okulu’na kaydolduğu dersi, Bütünleme Sınavı’nda başarıyla geçen öğrenciler, Yaz Okulu kayıtlarını sildirmek ve ödedikleri ücreti geri almak ya da ödedikleri ücret karşılığında Yaz Okulu’nda açılmış başka bir derse kayıt olmak hakkına sahiplerdir.

Hem Güz hem de Bahar dönemi bütünleme sınavlarını kapsayacak bir çizelge, en kısa zamanda www.bilgi.edu.tr adresinden duyurulacaktır.

Bütünleme sınavlarına katılamamanın herhangi bir mazeret hakkı yoktur.

Üniversitemizin iradesi dışında alınan bir karar olması nedeniyle, sıkışık bir zamana sığdırılmak zorunda kalınan bütünleme sınavları için bütün öğrencilerimize başarılar dileriz.