BİLGİ’li öğrenciler Nobel ödüllü akademisyenler Eric Maskin ve Roger Myerson ile ders yaptı.

22 Temmuz-26 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen Games 2012 (Oyun Teorisi Dünya Kongresi 2012)’ye katılan akademisyenlerden 2007 Nobel Ekonomi Ödülü sahipleri Eric Maskin ile Roger Myerson BİLGİ’li öğrenciler ile ders yaptı. 24 Temmuz’da  Santral Kampüsü’nde gerçekleştirlen derste, öğrenciler iki akademisyenle ekonomi dünyasındaki gelişmeleri konuştular ve bugüne kadar merak ettiklerini sorma fırsatı buldular.

Öğrencilerden gelen “Sosyal bilimlerde oyun teorisi kullanmamak mümkün mü?” sorusunu cevaplarken Maskin, bunun mümkün olabileceğini ama matematiksel ve analitik metotları kullanmadan sosyal bilimlerin açıklayıcı ve tahmin edici gücünün zayıfladığını söyledi. “Dünyanın bugünkü ana meselelerini çözüme kavuşturmak üzere oyun teorisinin katkıda bulunabilmesinin “toplum mühendisliği” yoluyla mümkün olabileceği söyleniyor. Sizce bu doğru mu?” sorusuna Myerson “Bilim, dikkatli ve doğru kullanıldığında gerçek dünyayı anlamaya ve açıklamaya yardımcı olur." cevabını verirken, oyun teorisyenlerinin dünyanın sorunlarına çözümler önerebileceklerini fakat oyun teorisyenlerinin her şeyi açıklamak gibi bir iddialarının olmayacağını düşündüğünü söyledi. Benzer bir yaklaşımın yanı sıra Maskin, örnekler vererek, oyun teorisinin toplumların ciddi problemlerinin bazılarının çözümü aşamasında katkılarının yadsınamaz olduğunu ve demokratik kaygıların oyun teorisinin gelişiminde ve bugününde yeterince yerinin olduğunu söyledi.