BİLGİ İşletme Öğrencileri "One World Youth Project" Yaz Eğitim Konferansı'na katıldılar.

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencileri Alican Torun ve Özge Tokaküçük “One World Youth Project” Yaz Eğitim Konferansı”na katıldı. Öğrencilerimiz BİLGİ’deki öğrenci ekibinin proje yöneticileri olmak üzere 3 dönemlik bir burs için seçildiler. Kosova’daki Rugova Vadisi, Boge köyünde gerçekleşen konferansa Amerika, Guyana, Türkiye, Kosova ve Pakistan’dan katılan 12 seçkin öğrenci liderine, önümüzdeki akademik yıl boyunca kendi kampüslerinde OWYP programını yürütecekleri eğitimler verildi. Konferanstaki deneysel öğrenme faaliyetleri sayesinde, bursiyerler proje yönetimi, organizasyon, ekip kurma, uyuşmazlık çözümleme, kolaylaştırma, profeyonellik, karar verme ve liderlik konularında becerilerini geliştirdiler.

Kâr amacı gütmeyen bir eğitim organizasyonu olan One World Youth Project (OWYP) üniversite öğrencilerini küresel liderler olarak kendi topluluklarında çalıştırıyor. Birebir ve online eğitimlerin kapsamlı bileşimi yoluyla 10-14 yaşında çocuklara akıl hocası olan üniversite öğrencileri, bu şekilde yerel ortaokullarda yıl boyu süren küresel uyum müfredatını kolaylaştırmayı amaçlıyorlar. Bu ortaokulların sınıflarıyla yurtdışındaki sınıfları arasında bağ kuran üniversite öğrencileri, gençleri 21. yüzyıl dünyasında var olmak için gerekli olan, kültürlerarası iletişim gibi araçlarla teçhizatlandırıyorlar.

OWYP yönetici müdürü olan Jess Rimington konu hakkında şöyle dedi: “Programın en muazzam yönü, bursiyerlerin başka ülkelerdeki eş görevli arkadaşlarıyla uzaktan eşgüdümle kültürler arası programları kendi toplumlarına getirerek uluslararası proje yönetimi uygulama fırsatı yakalamalarıdır. Tamamı küresel düzeyde sınırlar ötesi iletişim, proje yönetimi, sorumluluk, hesap verebilirlik, işbirliği ve organizasyon… Bu becerilerin tamamı giderek küreselleşen 21. yüzyılda öğrencilerimizi lider olma yolunda güçlendirmektedir.”

BİLGİ İşletme öğrencileri Alican Torun ve Özge Tokaküçük ise şunları söylediler: “Yaz Eğitimi Konferansı biz bursiyerler için çok özel bir deneyimdi; çünkü kişisel hikâyelerimizi paylaşma, kültürlerimiz hakkında konuşma, önümüzdeki yıl işbirliği yapmak için planlarımızı koordine etme ve birbirimizle anlamlı ilişkiler kurma şansımız oldu. Yaz Eğitimi Konferansı paylaşılan bir keşif, insan ve lider olarak kim olduğumuza dair bir farkına varma deneyimi.”

Konferansa katılan üniversiteler; Guyana Üniversitesi (Georgetown, Guyana), Boston Üniversitesi (Boston, Amerika), Georgetown Üniversitesi (Washington, D.C., Amerika), Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (İslamabad, Pakistan), Priştina Üniversitesi (Priştina, Kosova) and İstanbul Bilgi Üniversitesi (İstanbul, Türkiye).