Dikey Geçiş Sınavı Kayıtları

güncelleme: yayınlama:

Kayıt Tarihleri:
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri 12-19 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. Henüz mezuniyeti gerçekleşmeyenlerin kayıt hakkı 2012-2013 Güz Dönemi sonuna kadar saklı tutulacaktır.


DGS ile Yerleşen Öğrenciler için Gerekli Belgeler:
• (İstanbul Bilgi Üniversitesi dışındaki üniversitelerden yerleşen öğrenciler için) 2 adet resmi transkript (kapalı not durum belgesi)
• DGS Sonuç Belgesi internet çıktısı
• Lise diplomasının aslı
• Önlisans diplomasının aslı ya da yeni tarihli geçici mezuniyet belgesi (Başarı Belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz).
• Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
•  İkametgâh belgesi
• 1990 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubesinden alınacak Askerlik Durum Belgesi ya da askerliğini yapmış olanlar için terhis belgesi
• 6 adet 4.5x6 (cm) ebadında fotoğraf

Not: Varsa, TOEFL ya da IELTS belgesinin kayıt esnasında getirilmesi gerekmektedir.

Hazırlık Programı muafiyeti:
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde önlisans programını tamamlayıp DGS ile yeniden yerleşen öğrenciler İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf olacaklardır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi dışındaki üniversitelerden gelen öğrenciler ise, önlisansı tamamladığı programın eğitim dilinin İngilizce olduğuna ve İngilizce Hazırlık Programı’nı tamamladığında dair belge  getirdiği takdirde, BİLGİ Hazırlık Programı’ndan muaf tutulurlar. Hazırlık Programı’nı tamamlamamış olan diğer üniversite öğrencileri ise, BİLGİ’de Hazırlık Muafiyet Sınavı’na tabii tutulurlar.


Öğrenime kaçıncı sınıftan başlanır?
Öğrenci kaydını tamamladıktan sonra İngilizce Hazırlık Programı’ndan da muaf olursa,  Öğrenci İşleri Ofisi’ne ders muafiyet dilekçesi, kapalı not durum belgesi (official transkript) ve aldığı derslerin içeriklerini gösteren belgeleri verir. İlgili fakülteye iletilen bu belgeler, Fakülte Kurulu’nda değerlendirilir ve muafiyet kararı alınır. Öğrenci aldığı/alacağı  derslerinin durumuna göre 2 veya 3. sınıftan öğrenimine başlar.