"Bursa'da Eğitim Günleri"nde Felsefe Paneli düzenlendi.

güncelleme: yayınlama:

"Bursa'da Eğitim Günleri" Projesi kapsamında, İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliği ve Nilüfer Ahmet Erdem Anadolu Lisesi’nin organizasyonuyla, 25 Nisan 2013 tarihinde Felsefe Paneli gerçekleştirildi.

 

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü’nün hazırladığı basın bülteni:

ÖĞRETMENLER FELSEFE EĞİTİMİNİ AMELİYATA ALDI 

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan “Bursa’da Eğitim Günleri’ projesinde bu kez felsefe eğitimi masaya yatırıldı. Merinos Atatürk Kültür Merkezi Başkanlık Salonu’nda gerçekleştirilen programa katılan öğretmenler felsefe eğitimini adeta mini bir ameliyata aldı. 

Nilüfer Ahmet Erdem Anadolu Lisesi’nin organizasyonu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen programa Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın yanı sıra İl ve İlçe Milli Eğitim yöneticileri ile felsefe, psikoloji ve sosyoloji öğretmenleri katıldı.

Bursa’da Eğitim Günleri Projesi ile aynı branşta görev yapan öğretmenleri bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, projede öğretmenler arasında iletişimi artırmayı, örnek uygulamaların paylaşılmasını amaçladıklarını söyledi. Felsefe dersinin önemine vurgu yapan Atilla Gülsar, son yıllarda sosyal bilimlerin ön plana çıktığını, insan ve toplum davranışları yeniden masaya yatırıldığını belirtti.

Eğitimcilerden veli ve öğrenci beklentilerinin fazla olduğunu hatırlatan Atilla Gülsar, “Öğrenciler bir üst öğrenime hazırlanmak istiyor. Veliler çocuklarının iyi eğitim almasını ve hayata en iyi şekilde hazırlanmasını bekliyor. Eğitimciler olarak bizler de bu bilinçle hareket etmeli ve beklentileri karşılamak için çalışmalarımızı planlı ve programlı bir şekilde sürdürmeliyiz. Bireysel olarak sorumluluklarımızı bilmeli ve bize verilen rolü en mükemmel şekilde yapmalıyız” dedi.

Bursa’da eğitim çıtası yükseldi.

Son yıllarda Bursa’da eğitim çıtasının yükseldiğini kaydeden Atilla Gülsar, “Geçtiğimiz yıl LYS sınavlarında TS puan türünde başarılı iller sıralamasında 4. sırada yer alan Bursa son YGS sınavı sonuçlarına göre başarılı iller sıralamasında 14. sırada yer aldı. 50. sıralardan gelinen bu seviyede değerli öğretmenlerimizin katkısı büyük. Buradan hepsine bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi. Atilla Gülsar, ayrıca Nilüfer Ahmet Erdem Anadolu Lisesi’nin organizasyonu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen programa katkı sağlayanlara teşekkür etti. 

Felsefe eğitiminin eğitimciler tarafından adeta mini bir ameliyata alındığı eğitim panelinde öğrenci ve öğretmen anket sonuçları, öğrenci merkezli eğitim, felsefe müfredatı ve kitabı, felsefeyi sevdirmek ve bilinç sahibi olmak gibi konular tartışıldı. 

Eğitim panelinde konuşmacı olarak, Ahmet Erdem Anadolu Lisesi öğretmenleri, Müjgan Sonuç, Önder Ayyıldız ile Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Metin Becermen, Doç. Dr. Tevfik Alıcı ve Araştırma Görevlisi Zeynep Çetin katıldı. Panel sonunda, konuşmacılara ve organizasyona destek veren İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Duygu Yılmazer’e plaket takdim edildi.