"International Development Conference"a Türkiye'den ilk öğrenci katılımı BİLGİ'den

güncelleme: yayınlama:

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ DÜNYA LİDERLERİ İLE BİR ARADA

Harvard Üniversitesi tarafından düzenlenen ve dünyanın önde gelen liderleri ile akademisyenlerinin katıldığı “International Development Conference”a Türkiye’den ilk defa İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencileri Kadir Keleş ve Mertcan Haşlak katıldı.

“International Development Conference” bir öğrencinin üniversite eğitimini aldığı dönem içerisinde akademik anlamda yaşayabileceği zirve etkinliklerden birisi olarak tanımlanıyor. Çünkü dünyanın birçok ülkesindeki öğrencilere, dünyanın önde gelen akademisyenleri ve liderleri ile tanışma ve fikir paylaşımında bulunma olanağı sağlıyor. 

Bu yıl 19.su düzenlenen konferans ile hem yeni kalkınma modellerine rehberlik edecek yenilikçi stratejileri açığa çıkarma hem de bugünkü dünyanın yüzleştiği ekonomik ve politik sorunların ele alınması amaçlandı. Bu kapsamda, 12-13 Nisan 2013 tarihlerinde Harvard Üniversitesi’nde gerçekleşen konferans, geleceğin kalkınma çerçevesini belirleyecek dört konu üzerinde odaklandı: Devletin yeni rolü, yeni özel ve kamusal dinamikler, yerel yönetim reformu ve halkta olan değişim.

Konferansa; ABD, İngiltere, Almanya, Japonya, Hindistan, Brezilya, Sri Lanka, Yunanistan, Fransa, Yeni Zelanda, Guney Kore gibi çeşitli ülkelerden yaklaşık 1.000 kişi katıldı. İşletme Bölümü öğrencileri Kadir Keleş ve Mertcan Haşlak İstanbul Bilgi Üniversite’sini temsilen, Türkiye’den resmi olarak konferansa katılan ilk öğrenciler oldular.

Konferansa konuşmacı olarak Liberya Başkanı Ellen Johnson Sirleaf (Afrika'daki ilk kadın devlet başkanı), Meksika Eski Başkanı Felipe Calderon, Birleşmiş Milletler Genel Kurul Danışmanı Amina J. Mohammed, Columbia University İnsan Hakları  Profesörü Peter Rosenblum, YouthBuild Projesi Başkanı Tim Cross, IMF Afrika Direktoru Antoinette Sayeh, ABD Afrika Uzmanı ve Danışmanı Linda Etim ve World Resources Institute Başdanışmanı Shilpa Patel katıldı.

Etkinlikte konferansların yanı sıra soru-cevap oturumları, atölye çalışmaları, tartışma panelleri ve vaka çalışmaları yapıldı. "Güney Sudan'da yeni devlet rejiminin tanınması" konulu vaka çalışmasında Harvard Kennedy School, London School of Economics, Columbia University, Brandeis University gibi okullarda okuyan öğrenciler ile birlikte yaptığı çalışma ile İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi Kadir Keleş birincilik ödülü kazandı. 

Kadir Keleş, “Türkiye’den ve Türk üniversitelerinden resmi olarak konferansa katılan ilk öğrenciler olduk. Bu bizi onurlandırdı. Sonuç olarak Harvard Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen organizasyona katılan herkes Türkiye’den bir üniversitenin, dünyanın en iyi okulları ile aynı platformda başarılı bir şekilde bulunabileceğini görmüş oldu.” diye belirtti.