Laureate Zirvesi'nde Liderler Avrupa’da İşsizliği Tartıştı

güncelleme: yayınlama:

Laureate International Universities tarafından 21 Mayıs 2013 tarihinde İspanya’nın Madrid kentinde düzenlenen Laureate Zirvesi’nde “Avrupa’da Gençlik ve İşler” konusu masaya yatırıldı. 

Dünyanın her yerinden 200’ü aşkın seçkin iş adamı, devlet yetkilisi ve akademik kurum liderini bir araya getiren zirvede Laureate International Universities Onursal Başkanı ve ABD eski Başkanı Bill Clinton da konuşmacılar arasındaydı. Başkan Clinton, gençlere iş olanakları yaratmanın yolunun inovasyon ruhunu işlemek ve işsiz Avrupa gençliğine umut vermekten geçtiğini belirtti. Zirve kapsamında düzenlenen panellerde işveren, eğitimci ve hükümet perspektifleri tartışıldı.   

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu ‘Hükümet Perspektifi’ panelinin moderatörlüğünü üstlenirken, Fiat/Chrysler Türkiye Başkanı Ali Pandır da ‘İşveren Perspektifi’ başlıklı panelde konuşmacı olarak yer aldı.

Uluslararası etkinliklerini üye eğitim kurumlarının da takip edebilmesi için canlı yayınlayan Laureate International Universities, Laureate Zirvesi’ni de bu yolla tüm ağına ulaştırdı. Laureate Zirvesi, 21 Mayıs’ta İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Residence Mütevelli Heyeti odasında canlı yayınlandı.