Oyun: Mutfak

güncelleme: yayınlama:


Yazar: Arnold Wesker Çevirmenler: Cevat Çapan & Gönül Çapan Yönetmen: Kubilay Karslıoğlu Yapım Tasarım: Sıla Karakaya Işık Tasarım: Oğuz Yenen Koreograf: Beliz Demircioğlu

İletişim Fakültesi öğrenci çalışmaları festivali Project 03’ün öne çıkan yan etkinliklerinden biri, her yıl olduğu gibi bu yıl da bir tiyatro oyunu. Geçtiğimiz yıllarda ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ ve ‘Lysistrata’ gibi eserleri sahneleyen öğrenciler, bu yıl Arnold Wesker’in “Mutfak” adlı oyunu ile karşımıza çıkacak. Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü öğrencileri oyunun kimliğini yeniden yorumlarken, Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri kostümleri tasarlıyor, Sahne Sanatları Alanı öğrencileri ile metin hayat buluyor.

Arnold Wesker’in “Mutfak” oyunu, Project 03’ün sorguladığı iletişim kavramıyla direkt bir ilişki kuruyor. 1959 Londra’sında geçen oyun, kalabalık bir mutfaktaki kültürel ve kişisel çatışmaları ele alıyor. Mutfak gibi stresli bir çalışma ortamında kurulan iletişim, oyunun dinamiklerine de yansıyor.

İlk metin okumalarından, oyunun sahneye konulmasına kadar tam anlamıyla bir yaratım süreci tecrübe eden gençler yaparak, üreterek öğreniyor ve profesyonel hayata hazırlanıyor. Moda Tasarım, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi ve Sahne Sanatları Alanı öğrencilerini bir araya getiren oyun yeniden düzenlenen versiyonu ile sahnelenecek. Öğrencilerin konsept çalışmalarına dair ilk taslakları Project 03’ün Enerji Müzesi’nde bulunan ana sergisinde 12 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında görülebilecek.


Tarih: 29-30 Mayıs 2017 
Saat: 19.30 
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-Green Room

Görseller