BİLGİ’nin 3 fakültesi LYSISTRATA yapımında bir araya geliyor.

güncelleme: yayınlama:


Aristophanes’in Lysistrata’sı, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 3 fakültesinden geleceğin genç profesyonelleri 50 öğrenciye gerçek bir yapım süreci yaşatıyor. 

2013’ten beri her baharda; Devlet Tiyatrosu yönetmenlerinden Kubilay Karslıoğlu ile sanat yönetmeni, dekor ve kostüm tasarımcısı Sıla Karakaya’nın santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde gerçekleştirilen Aristophanes’in Kuşlar adlı oyunu ve sergisiyle başlayan işbirliği; bu baharda yine üniversitemizin 3 fakültesini kapsayan büyük bir organizasyona dönüşmüştür. 

  • Performans Sanatları öğrencilerinin oynadığı,
  • Moda Tasarımı öğrencilerinin kostümlerini tasarladığı,  
  • Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin dekorlarını hazırladığı,
  • Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi öğrencilerinin organizasyonunu,
  • Sinema ve Televizyon öğrencilerinin kamera arkası ve tanıtım filmini  üstlendiği bu oyun profesyonel hayatta işbirliği yapacak sanatçılara gerçek bir yapım süreci deneyimi yaşatmayı amaçlıyor. 

İletişim Fakültesi PROJECT’02 kapsamında BARIŞ temasıyla gerçekleştirdiğimiz festivale yakışacak şekilde; Post-Apocalyptic (Kıyamet Sonrası) bir dünyanın kurgusunda sergilenecek olan bu oyun, seyirciye alışılmışın dışında bir Aristophanes deneyimi yaşatmayı hedefliyor. 

28 hafta süren önhazırlık aşamasının sergisi, 27 Mayıs 2016 saat 18.00’de santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde ‘Yapım Tasarım Sergisi’ adı altında izleyenlerle buluşacaktır. Bu sergi Temmuz ayı ortasına kadar süren İstanbul Bilgi Üniversitesi Tanıtım Günleri süresince de açık kalacaktır. 

Oyunumuz eğlenceli bir tanıtım süreci, ön oyun ve kutlama partisi ile birlikte çok kapsamlı bir etkinlik olarak tasarlanmıştır. 

Tüm BİLGİ’liler davetlidir.

Tanıtım videoları:  https://vimeo.com/167020558  https://vimeo.com/167023983

Project'02 Facebook: https://www.facebook.com/ifproject.bilgi/?fref=ts

Lysistrata Facebook sayfası: https://www.facebook.com/lysistratabilgide/?fref=ts


Tarih: 27-28-29 Mayıs 2016  

Saat: 18.00 

Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-126 (Televizyon Stüdyosu)

Görseller